Türksolu gafleti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2014 Güncelleme 08 Temmuz 2014, 01:15
Türksolu gafleti

İÇİNDEKİLER

Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, dün yaptığı Beyoğlu ziyaretinde aşırı milliyetçi yayınları ve attığı manşetlerle bir çok kesimi rencide eden haberleri nedeniyle bilinen TÜRKSOLU dergisi ile poz vermesi tepki çekti. 12'inci Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu önceki gün Gezi Parkı ve İstiklal Caddesi'nde seçim çalışmalarında bulundu.

ORDU GÖREVE MANŞETİ
Ekmeleddin İhsanoğlu İstiklal Caddesi'nde esnafla selamlaştığı sırada bir kişi İhsanoğlu'na Türk Solu dergisini verdi. "Ekmeleddin'e neden evet" manşeti ile çıkan dergiyi bir süre inceleyen İhsanoğlu daha sonra dergiyi kaldırarak basın mensuplarına poz verdi. Ancak İhsanoğlu'nun bu gafleti bir çok kesimin tepkisini çekti. Aşırı milliyetçi yayınları ile çeken Türk Solu dergisi, daha önce "Ordu Göreve", "Kürtlerden Alışveriş Yapmayın", "Devlet Dersimlilerden değil Dersimliler devletten özür dilesin" gibi kapaklarla çıkmıştı.

BÜYÜK TEPKİ OLDU
Dergi Muhsin Yazıcıoğlu hayatını kaybettiğinde de "İyi bilmezdik" manşeti ile çıkmıştı. Twitter'da büyük tepki alan İhsanoğlu'nu, bu konuda yanında bulunan Gürsel Tekin'in de uyarmaması gözlerden kaçmadı. Ulusal Parti Genel Başkan Yardımcısı ve TÜRKSOLU dergisi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Özgür Erdem, İhsanoğlu'nun fotoğrafını, "Ekmel Bey'in bugünkü Gezi Parkı ve İstiklal Caddesi ziyareti. Kendisine TÜRKSOLU'nun son sayısını hediye ettik" notuyla Twitter hesabından paylaştı.