Sincan'da Milli İrade

Ankara'daki 'Milli İradeye Saygı' mitingine yüz binlerce kişi katıldı... Başbakan Erdoğan, 16 yıl önce tankların yürütüldüğü meydanda, 'Biz bu oyunu bozarız' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2013 Güncelleme 16 Haziran 2013, 00:00
Sincan’da Milli İrade

İÇİNDEKİLER

* Başbakan Tayyip Erdoğan 28 Şubat sürecinde tankların yürütüldüğü Ankara Sincan'da tarihi bir mitinge imza attı. Gezi Parkı'nda ağaçları bahane ederek başlatılan olaylara sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

* Sevgili Ankaralılar, sevgili kardeşlerim, aziz vatandaşlarım, çok değerli yol arkadaşlarım sizleri bu anlamlı farklı buluşmada en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum.

AHDE'NİZ VE SEVDANIZ
* Buradan Makedonyalı, Malezyalı, Sarabosna'daki Boşnak kardeşlerime, Pakistanlı, Filistinli kardeşlerime en kalbi selamlarımı gönderiyorum. Üskup'e Gosvitar'a Zenitsa'ya Saraybosna'ya Gazze'ye oralarda bizi bağrına basan bizi duygulandıran kardeşlik hukukunu bir kez daha hissettiren kardeşlerime gönül dolusu selamlar gönderiyorum. Londra'da Viyana'da Budapeşte'de ve daha pek çok yerde bize destek veren, Avrupa'nın Almanya'nın şehirlerinde, New York'ta destek gösterileri yapan dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

* İşte Türkiye manzarası bu. Bu manzarada kavga yok. Bu manzarada yakıp yıkmak yok, gönül insanları var. Bu manzarada acaba bu ülkede, taş üstüne taş acaba nasıl koyarız diyenler var. İşte Türkiye'nin gerçek fotoğrafı. Türkiye'yi görmek isteyenler varsa gelsin Ankara Sincan'a burayı görsün.

* Burada milli iradeye sahip çıktığınız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Aşkınız, sevdanız muhabbetiniz için, ahde vefanız için sizleri kutluyorum. Ben biliyorum ki 17 gün boyunca Türkiye'nin her köşesinde, dünyanın her şehrinde, milyonlarca kardeşim bütün kalbiyle bizlere dua etti. Nineler, dedeler, anneler babalar hatta çocuklar el açıp dua etti, yakardı.

TUZAKLARI GÖRDÜNÜZ
* Siz kurulan tuzağı hissettiniz. Yapılan saldırıların hedefini anladınız. İşte bugün siz bu meydanda tek bir gönül olarak, o alçak tuzağı haince saldırıları bozuyor, millet burada diye tüm dünyaya haykırıyorsunuz. Buradan itibaren artık yola çıktık. Sincan'da başladık. Aynı zamanda Mart 2014 seçimlerinin ilk adımıdır.

* Türkiye'de çok uzun zamandır hasreti çekilen birlik ve beraberliği biz bu sürede tesis ettik. Çünkü biz Birlikte Türkiye'yiz. İnşallah hepsinin hevesleri kursaklarda kalacak.

EVET 'ÇAPULCU' DEDİM
* Eline taş alan, molotof alanlardan, sapan alanlardan olmadık. Birileri gibi gece yarılarına kadar kornalarına basanlardan olmadık. Tencere tava çalarak komşusunu rahatsız edenlerden olmadık. Bana gelenlere, TDK'nın lügatınden okudum, "düzeni bozma gayreti içinde olanlara çapulcu denir." Kamu düzenini bozmak suçtur.

* 12 tane parti teşkilatımız yakıldı yıkıldı. Ya parti teşkilatı sana ne yaptı be? Hani demokrasi diyordunuz, hak hukuk diyordunuz. Ben özellikle başta Taksim meydanı olmak üzere, ülkemin değişik yerlerinde olanlara sesleniyorum. Sizin demokrasi özgürlük anlayışınız bu mu? Olayın özü Gezi Parkı mı? Bunları size belgelerle daha sonra açıklayacağız. Bu iş dışarıda ve içerde koordineli olarak yürüyen bir süreçtir. Bu ihanet şebekesini milletimize tanıtacağız.

* Şu anda orada duran kardeşlerim varsa, orayı lütfen terk etsinler. Orası İstanbullularındır. Orası illegal örgütlerin işgal mekanı değildir. İstanbul mitingimiz var. Çok açık söylüyorum. Taksim Meydan boşaldı, boşaldı. Boşalmadığı takdirde artık bu ülkenin güvenlik güçleri boşaltmayı bilir.

* Başörtülü bir bayan araba sürüyor değil mi? Arabaya vuruyorlar. Yavrusuyla eşini bekliyor ona saldırıyorlar. Taciz ediyorlar. 6 aylık çocuğunun aracıyla orada tekmeyle yerde süründürüyorlar. Sizin özgürlük anlayışınız bu mu?

* Sosyal medyada sahte hesaplardan yalan haberlerle akıl almaz provokasyon gerçekleştirildi.

* Duvarlara hakaretler yazdılar. Sabahlara kadar azgınca küfrettiler. Ama sabrettik. Çünkü biliyorduk ki kem söz sahibinindir. Çocukları, yaşlıları, kadınları rahatsız ettiler. Bütün bunlara karşı sabrettik. Bir kere tüm bu vandallıkların, tüm bu insanlık dışı hareketlerin hesabını yargıda soracağız. Bunu eğer takipsiz bırakırsak bu da olmaz. Ayrıca 8 ay daha sabredeceğiz. 8 ay sonra sandık gelince bunlardan hesabı sorulacak.

MHP'Li GENCLER TAM DESTEK VERDi
Sincan'daki mitingde dikkat çeken en önemli unsurlardan biri de kuşkusuz MHP bayraklarıydı. Birçok MHP'li ilçe başkanlıkları, Başbakan Erdoğan'a tam destek verdi. Başbakan Erdoğan da, "Hesap, oyun çok başta tuzak bambaşka. MHP'li kardeşlerime teşekkür ediyorum, bu yürüyüşe verdikleri destek sebebiyle hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah bu yürüyüş birlikte kararlılıkla yürüyecek. Sağ olsunlar var olsunlar" dedi. Mitinge MHP ile birlikte BBP ve Saadet partisi'nden de katılım oldu. Evlerinin çatılarına çıkan vatandaşlar da Erdoğan'a, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" diye haykırdı.

BUNUN HESABINI ELBETTE SORACAĞIZ
Tiyatro oyuncusu Mehmet Ali Alabora'nın Gezi Parkı olayları paylaştığı tweet gündem olmuştu. Alabora paylaştığı mesajda "Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı?"demişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden Alabora'ya seslendi: Bu ülkede hukuk varsa, bunun hesabını soracağız...

ALEVİ VE SÜNNİ

Başbakan Erdoğan, mitingde ilginç mesajlar verdi: Bir taraftan ulusalcıyız diyeceksin öbür taraftan polisime saldıracaksın. Bu olacak iş mi? Bu millet bunları yutmaz. Yutar mısınız? Kimse kimseye üstünlük taslamasın. Hepsi Allah'ın kulu. Alevi'nin Sünni'ye Sünni'nin Alevi'ye üstünlüğü olamaz. Bunu kaşıyanlar, bu oyuna ne olur gelmeyin.

ORANTISIZ SEVİYORUZ
AK Parti Gençlik kolları, ilginç pankartlar hazırladı: 'Dik dur eğilme, bu gençlik seninle' , 'Kazlıçeşme'nin wifi şifresi: RTE2071' , 'Seni orantısız seviyoruz' , 'Lobilerin değil, Türkiye'nin Başbakanı', 'Bırak Tencereyi Tavayı Gel Gör Ankara'daki Havayı', 'Son Sözü Çapulcular değil Aziz Milletimiz Söyler', 'Kur'an, Bayrak ve Vatan, İşte Adam Gibi Adam' ve 'Oy'un Büyük Türkiyem'...

MİTİNGDEN NOTLAR...
* AK Parti ve Başbakan Erdoğan'a destek için 5 kıtada 39 ülkede mitingler düzenlendi...
* Dün sabah LYS sınavına giren öğrencilerin etkilenmemesi için sesli anons araçları kullanılmadı. yapan araçlar kullanılmadı.
* Mitinge katılım için de Ankara'daki ve çevre illerdeki önceden belirlenen merkezlerden otobüsler kaldırıldı.
* Sincan'da Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafları dışında, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve eski Başbakan Adnan Menderes'in fotoları da yer aldı.
* Ankara Sincan'daki dev mitingi, 14 farklı ülkeden 28 yabancı basın mensubu takip etti.
* Başbakan Erdoğan'ın sunucusu Orhan Karakurt, "Bayrakları sallayın CNN International görsün. Taksim alanında provokatörlük yapan arkadaşlara el sallayalım" şeklinde anons yaptı.
* Erdoğan'ın hitap edeceği platformun arka fonunda "Büyük Oyunu Bozmaya, Hadi Tarih Yazmaya" sloganı konuldu.