Bekaroğlu görevinden istifa etti

Has Parti İstanbul İl Başkanı Bekaroğlu görevinden istifa etti.

Giriş Tarihi 15 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 15 Temmuz 2012, 19:14
Bekaroğlu görevinden istifa etti

İÇİNDEKİLER

Has Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul il Başkanı Mehmet Bekaroğlu, bugün (15.07.2012) Ankara'da yapılacak HAS Parti İl Başkanları toplantısı öncesinde, İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrıldı.

Bekaroğlu'nun, bugün yapılacak toplantıya katılmayacağı öğrenildi.

Öte yandan, Has Parti il başkanları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Partiye katılmaları yönündeki davetini değerlendirmek üzere Ankara'da toplanıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşerek, hem kendisini hem de partilileri Ak Parti'ye katılmaya davet etmişti.

Numan Kurtulmuş, daveti değerlendirmek üzere il başkanlarını Ankara'da toplantıya davet etti.

CHP'de HAS Partili Bekaroğlu sesleri

CHP'de 17-18 Temmuz'da yapılacak olan olağan kurultay öncesi yapılan toplantıda, AK Parti ile birleşmeye karşı çıkan HAS Parti İstanbul İl Başkanı Bekaroğlu'nun partiye davet edilmesi teklif edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17-18 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 34. Olağan Kurultay öncesi, milletvekilleriyle bir araya geldi.

Toplantıda, AK Parti ile birleşmeye karşı çıkan HAS Parti İstanbul Başkanı Mehmet Bekaroğlu'nun ismi gündeme geldi.

Bazı genel başkan yardımcıları Bekaroğlu'nun CHP'ye davet edilmesini önerdi.

Kılıçdaroğlu bu teklifi 'değerlendireceğini' söyledi.

Bekaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş'a 'birleşme teklifi' yaptığı görüşmenin ardından sert açıklamalar yapmıştı.

AK Parti ile birleşmeyi sert bir şekilde eleştiren Bekaroğlu, "Numan Bey yanlış yaptı, vedalaştım" ifadelerini kullanmıştı.