Demirtaş: Başbakan, Vali'ye talimat versin

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Van depreminin üzerinden günler geçmesine rağmen yardımların dağıtımında koordinasyon sağlanamadığını savundu.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2011, 17:06
Demirtaş: Başbakan, Vali’ye talimat versin

İÇİNDEKİLER

Demirtaş, Başbakan'ın, Belediye Başkanı ile görüşmesi için Vali'ye talimat vermesini istedi.

TBMM'de Van depremi ile ilgili basın açıklaması yapan Demirtaş, depremde can kayıplarının arttığını belirterek, yaşanan trajedi içinde en sıkıcı olanının yardımların dağıtımında koordinasyonun sağlanamaması olduğunu söyledi. İnsanların dayanışma beklediğini ifade eden Demirtaş, "Siyasi rekabet insanlığa aykırıdır. Eksiklikleri ifade etmekten çekinmeyeceğiz. Başbakan'ın partimizi yıpratmasını, hedef göstermesini kabul etmiyoruz. Eksiklikleri gidermek iktidarın görevidir." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrımcı dil kullandığını iddia eden Demirtaş, bunun Van Valisi ve kamu görevlilerine de yansıdığını öne sürerek, Başbakan'ın bu dili bırakmasını istedi. 'Van halkı çatışma değil, çadır istiyor.' diyen Demirtaş, "İşin siyasetini yapmayı bırakın." dedi. Vanlıların birlik ve beraberliğin siyasete yansımasını istediğini belirten Demirtaş, "Başbakan'ın belediye ile irtibata geçmesi için Vali'ye talimat versin." diye konuştu.

KCK operasyonları kapsamında gözaltılara da tepki gösteren Demirtaş, İstanbul'da yapılan operasyonda gözaltına alınan BDP Parti Meclisi Üyesi Büşra Ersanlı'nın serbest bırakılmasını istedi. Ersanlı'nın BDP Genel Merkezi'nde yeni anayasa sürecinde görevli olduğunu belirten Demirtaş, "Bu koşullarda sağlıklı anayasa sürecinden bahsedilemez. Anayasa sürecini doğrudan etkileyecektir." ifadesini kullandı.

Son askeri operasyonlarda ölen 24 PKK'lının cenazesinin Malatya'da olduğunu belirten Demirtaş, "İntikam duygusuyla, kana kan çözülmez. Ülkenin evlatları toprağa gömülerek barış çıkarılamaz." şeklinde konuştu.