Sakık: Kaçırılanlar için göreve hazırız

Sakık, PKK'nın asker ve sivil kaçırma olayları ile ilgili olarak 'Bize bir sorumluluk düşerse bunu yerine getireceğiz' dedi.

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2011, 00:00 Güncelleme 20 Ağustos 2011, 12:52
Sakık: Kaçırılanlar için göreve hazırız

İÇİNDEKİLER

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Muş'ta kaçırılan kaymakam adayı ve askerin geri getirilmesi ile ilgili olarak, "Bize bir sorumluluk düşerse bu sorumluluğu yerine getireceğiz. Ama bizim dışımızda da bu konuda vicdan sahibi olan herkesin adım atması gerekir" dedi.

Muş'ta gazetecilerin kaçırılan askerler ve kaymakam adayıyla ilgili sorularını cevaplandıran Sırrı Sakık, Muş Valisi Ali Çınar'ın çalışmalarını takdir ettiklerini, aynı duyarlılığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da beklediklerini ifade etti.

Muş Valisi'nin çabalarını önemsediğini belirten Sakık, "Çok insani bir çabadır. Bu konudaki sorumluluklarını yerine getiren bir vali görevini yapmış olur. İnsanlığa hizmet etmiş olur. Valinin bu tutumunu gerçekten kayda değer buluyorum. Keşke sayın Başbakan da bu noktada sorumluluklarını yerine getirmiş olsaydı. İsrail'de kaçırılan bir asker için bu kadar çaba sarf eden bir Başbakan, kendi ülkesinde kaçırılan askerler, kaymakam ve sağlık memuru için de bu çabayı göstermiş olsaydı. Ama ne yazık ki kendi ülkesinde savaş çığırtkanlığı yapan ve ülkesinden kaçırılan askerlerle ilgili kılı kıpırdamayan bir Başbakan var. Bu ülkede yaşayan herkesin barışa katkı sunması gerekir" diye konuştu.

Kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Sakık, "Bizim dışımızda da bu konuda vicdan sahibi olan herkesin adım atması gerekir. Yani sivil toplum örgütlerinden, insan hakları kuruluşlarından herkesin bu konuda bir çaba içerisinde olması gerekir. Bize de bir sorumluluk düşerse bu sorumluluğu yerine getireceğiz ve katkı sunacağız. Biz kaçırılan iki uzman çavuş ile ilgili ve sağlık memuru ile ilgili daha önce sizinle yaptığımız sohbet toplantısında dile getirmiştik. Onların özgürlüğü için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye hazır olduğumuzu söylemiştik. Bu çağrı üzerine de askerlerin yakınları bizi aradılar. Biz tabi ki bu çabalarımızı yüksek sesle seslendiriyoruz" ifadelerini kullandı.