Tatil bitti!

Baykal, 1 yıllık aradan sonra koltuk için yeniden hareketlendi. Eski lider, 'Bıraktığımda parti yüzde 28'lerdeydi' çıkışıyla ilk nabız yoklamasını yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2011 Güncelleme 15 Haziran 2011, 00:00
Tatil bitti!

İÇİNDEKİLER

CHP'de, seçimden sadece 24 saat sonra kılıçların çekilmesine yol açan sandık sonuçları, "kaset skandalı"yla Genel Başkanlık'tan istifa etmek zorunda kalan Deniz Baykal için işaret fişeği oldu. Yakın çevresine "dönüş" için sıcak mesajlar veren Baykal'ın risk almamak için "gerekli tüm koşulların garantilenmesini" istediği öğrenildi. Karargah kurduğu Antalya'dan Ankara'ya dönüş yapan Baykal'ın telefonlarının susmadığını aktaran kurmayları da "Koşulların tamamlanması halinde görevden kaçmayacaktır" diyerek, Baykal'ın eğilimini ortaya koydu. Doğrudan açıklama yapmamasına karşılık, "basına yansıyan bilgiler" aracılığıyla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Baykal'ın "Ben bıraktığımda anketler oyumuzu yüzde 28'i gösteriyordu. Gerisine düştüler. Artış sadece 1 milyon. Bu da seçmen sayısındaki artıştan. Benim gezmeden Güneydoğu'da aldığım oyu alamadılar" sözleri de dönüş çabasının güçlü sinyalleri olarak değerlendirildi. Kulislere yansıyan bilgilere göre, Baykal dönüş için öncelikle kurultayın toplanmasını ve Parti Meclisi'nin değiştirilmesini istedi.

İLK HESAPLAŞMA BUGÜN
Baykal ekibinin Önder Sav ve Mustafa Sarıgül ile olağanüstü kurultay baskısı için anlaştığı ileri sürülürken, partideki ilk hesaplaşma da bugün yaşanacak. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, başarısız iller masaya yatırılacak.

MERKEZi SESSiZLiK
Seçim sonrası CHP Genel Merkezi'ne ise sessizlik hakim oldu. Aday belirleme sürecinde dolup taşan parti binasında yalnızca parti çalışanları yer aldı.