‘Hizbul-derin’e Demirağ dersi

Tuncay Güney sessizliğini bozdu: Hizbullah, devletin gayri nizam-i askerleri. Kamplarda eğitildiler. Özal'ın suikastçisi Demirağ'a ders verenler, Hizbullah'ın kadrosunu da yetiştirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ocak 2011 Güncelleme 19 Ocak 2011, 09:59
‘Hizbul-derin’e Demirağ dersi

İÇİNDEKİLER

TUNCAY GÜNEY TAKVİM'E KONUŞTU

Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyonlar, bir ismi de kamuoyunun gündemine taşımıştı. O isim Tuncay Güney'den başkası değildi. Türkiye'de bir dönem gazetecilik yapan Güney'in Ergenekon'un kilit ismi emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le birlikte çalıştığı öne sürüldü. Farklı iddianamelerinde adı yüzlerce kez geçen Tuncay Güney, 'firari şüpheli' olarak gösterilmesine rağmen hakkında tutuklama kararı çıkarılmadı. Öldürüldüğü bile öne sürülen Güney, sessizliğini TAKVİM için bozdu. İşte Güney'in açıklamaları:

Domuzbağları ile hafızalara kazınan Hizbullah örgütü nedir?
Hizbullah terör örgütü değil, bir devlet örgütüdür. Derin devletin imamları ya da gayri nizami askerleridir. 3'er kişiden oluşan üç grup halinde 9 kişilik hücre gruplarıdır.

Peki bu örgüt çökertilmemiş miydi?
Uyuyan, görev saatini bekleyen hücreleri çökertmek imkansızdır. Eğitim kamplarında özel dersler aldılar. Silah kullanma, bomba imalatı, sabotaj, fidye alma, adam kaçırma ve suikast gibi eğitimlere tabi tutuldular. Kartal Demirağ'a (Özal suikastçısı) ders veren eğitmenler Hizbullah'ın kadrosunu yetiştirdi.

Bu örgütün arşivi Beykoz'daki villa baskını sırasında devletin eline geçmişti.
Şifrelerinin çözülmesi gerekmez miydi?
10 yıl öncesine ait bir tane sağlam bilgi donanımlı Hizbullah raporu bulamazsınız.
Üzerinde hiçbir ciddi araştırma yapılmamış tek teşkilat Hizbullah'tır.

Yani bu örgüt devletçe korunuyor mu?
NATO üyesi olan bütün ülkelerde, iktidara bağlı olmayan gizli askerler halen görev başındadır. Sovyetler'in çökmesi ile Avrupa'daki gizli yapı olan gayri nizami teşkilatlar ve sivil uzantıları yeniden yapılandırıldı. Türkiye'de bu yeni yapılandırılmaya gidilmedi.

Gladyo benzeri bir yapı mı?
Hizbullah benzeri sağda ve derin solda, Atatürkçülük kisvesi altında birçok naylon örgüt bulunmaktadır. Bir takımı uyuyor. Bir takımı da siyasi arenada...

Derin destekleri bulunan örgütün amacı ne olabilir?
Gelecekteki eylemler, iktidarı zan altında bırakma faaliyetidir. Hükümet ve güvenlik birimleri biçare gösterilirken, spekülatif haberler ile yöneticiler zor durumda bırakılacak.

Bu yapının sol kanadı nasıl?
Hizbullah benzeri derin solda Ekimciler var. Polis halen bu grubun içine adam sokamadı. Kuruluş yerleri İzmit- Tuzla-Adapazarı. Oysa bu bölge Ülkücü mafyanın üstlendiği bölge ve "Şeytan Üçgeni" olarak biliniyor.

Nasıl yani...
Eylem yapıncaya kadar bu kişileri tanımıyoruz. İşte bunlar uyuyan dinci veya derin solcu örgütler.

Hepsinin amacı aynı mı?
Hizbullah'a Hizbul-şeytan denildi. Aslı; Gayri Nizami İmamlar... Eski Ülkücüler, komando kamplarında eğitim gören 'devletin sokak polisi' görevini üstlenmişti. Hizbullah ise uluslararası ve yerel istihbaratın ortak projesi olarak kuruldu.

Dış bağlantı ilk günden bu yana var mıydı yani?
Medya Türk toplumuna Hizbulşeytan diyerek haber yaptığı günlerde... Dış istihbarat servisleri, raporlarında Hizbullah'ı "Devletin Gavur İmamları" projesi olarak tanımlıyordu.
Bugüne kadar Türk istihbarat birimleri ABD ve Ortadoğu ülkeleri ile Hizbullah konusunda bilgi alışverişinde bulunmadı.
İranlı diplomat Muhsin Karger, o dönem Tahran'a gönderdiği raporda Hizbullah'ı "Türkiye'nin Hizbul-şeytanı" olarak tanımlıyordu. Karger; Türk basınındaki birtakım gazetecilerle görüşmesinde de örgütü Hizbul-şeytan olarak tanımladı.

İran'ın Hizbullah'tan böyle söz etmesi enteresan değil mi? Hayır. Örneğin, Hizbullah Beyrut'a ekip yollamıştı. Lübnan'daki Şeyh Fadlallah ve Hasan Nasrallah ile görüşme yapıp yardım talep etmişlerdi.
Tahran yönetimi bu ilişkiyi engellemiş, Hizbullah'ı "Ankara'nın kuklası" olarak tanımlamıştı.
Ve bizim Hizbullahçılar Beyrut'tan elleri boş dönmüşlerdi.

Hizbullahçılar'ın tahliyelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hizbullah sanıklarının Yargıtay tarafından "serbest bırakılması" tamamen hukuksal bir oyun. Hükümeti yıpratma planı devreye sokuldu. Bölgede terör örgütü PKK eylemlerinden sonra, Hizbullah'ın eylemlere başlaması çok yakın. 28 Şubat benzeri yeni bir kaos ortamı ile karşı karşıyayız.

Mali takip yok
Tuncay Güney, açıklamalarında Hizbullah'ın mali kaynaklarıyla ilgili olarak da konuştu. Güney, "Türk istihbaratı PKK'nın mali kaynaklarını biliyor. Ancak Hizbullah'la ilgili böyle bir çalışma yok" dedi.

Dink suikastiyle aynı birim
TAKVİM'e gündem değiştirecek açıklamalarda bulunan Güney, Dink cinayetine de değindi. Güney, şöyle konuştu: "Malatya cinayeti ve Hrant Dink suikastında kullanılan gençler, milliyetçi olarak tanınıyor. Hizbullah ise Allah'ın askerleri... Her iki grubun da emir aldığı, eğitim aldığı birim, aynı daire..."

28 Şubat sürecinde Başbakanlık Takip Kurulu raporuna göre Hizbullah'ın değişik kanatları ve insan gücü şöyle gösterilmektedir:
Hizbullah-İlim Grubu: 50-60
Hizbullah-Menzil Grubu: 80-100
Hizbullah-Vahdet: 20-25
Hizbullah-Selam:15-20.

Bu sayıların hepsi, söz konusu grupları özellikle tehlikesiz ve işlev halinde olmadığını göstermek amacıyla özenle verilmiştir.

Şikago örgütü
Güney, Hizbullah'ın eylemlerini yaparken "Şikago Çetesi"nden destek alacağını söyledi.
Güney, "Son 10 yıldır Türkiye'nin naylon-gizli orduları 'Şikago Çetesi' tarafından korunmakta ve görevlendirilmektedir. Hizbullah, Şikago örgütüdür" dedi.