Kadının Hermes'i varsa erkeğin de Rolex'i var! 2019'da 13 bin dolar şimdi ise 25 bin dolar...

Altından daha iyi yatırım aracı olarak değerlendirilen Hermes'in erkek dünyasındaki karşılığı ise Rolex çıktı. 2019'da 13 bın dolara satılan Rolex Daytona model saatin şimdiki değeri 25 bin dolar… Saatlerin ikinci elleri de uzun bekleme listesinde vakit kaybetmek istemeyenler için birinci elinden daha yüksek fiyata satılıyor…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2021 Güncelleme 10 Mart 2021, 07:01
Kadının Hermes’i varsa erkeğin de Rolex’i var! 2019’da 13 bin dolar şimdi ise 25 bin dolar...

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü bazı moda markaları, sadece şıklık değil aynı zamanda iyi de bir yatırım aracı… Forbes'un altından daha iyi yatırım aracı olarak değerlendirdiği Hermes'in erkek dünyasındaki karşılığı Rolex çıktı.

Rolex'in Daytona modeli, tıpkı Hermes marka çantalar gibi çok iyi bir yatırım aracı olarak değerlendiriliyor.

Bu saati satın almanın avantajı, saatin sadece hayatınızın sonuna kadar dayanması değil aynı zamanda yıllar geçtikçe fiyatının da kesinlikle artması…

Örneğin 2019'da 13 bin dolara satın alınan paslanmaz çelik ve seramik bir Daytona, şimdi 25 bin dolardan fazla fiyata satılıyor.

İKİNCİ ELİ KAPIŞILIYOR
Özellikle saat tutkunu zenginler, birkaç yıl beklemek zorunda kalmadan mevcut üretim Daytona'ya sahip olmak için saatin ikinci ellerine de binlerce dolar ödemeyi göze alıyor.

Saatlerinin ayrıcalığı temsil ettiğini bilen marka, bu nedenle tıpkı Hermes çantalarda olduğu gibi Daytona modelinin üretimini de sınırlı sayıda tutuyor.

En ucuzu 150 bin TL olan Rolex'in Daytona modeli saatlerin fiyatları, üzerine elmas gibi detaylar eklendiğinde ise 4 milyon 500 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Rolex saatlerin en pahalılarından birini de Cristiano Ronaldo takarken; dünyaca ünlü birçok yıldızın da markanın tutkunu olduğu biliniyor.

YAPIMI BİR YIL SÜRÜYOR
1905 yılında Hans Wilsdorf ve Alfred Davis tarafından kurulan şirket, bilinenin aksine ilk önce İsviçre'de değil Londra'da kurulmuştur.

Markanın tüm saatleri, el işçiliğiyle yapılır ve tek bir saatin yapımı yaklaşık 1 sene sürer.

2. Dünya Savaşı'nda İngiliz Hava Kuvvetleri subaylarının neredeyse hepsinde Rolex marka saat bulunuyordu ve bu subaylar ne zaman Naziler tarafından esir alınsalar, Alman askerler subayların saatlerine el koyuyorlardı.

Rolex'in bir ordu büyüklüğünde değerli taş uzmanları bulunuyor.

Rolex'in kurucusu olan Hans Wilsdorf, henüz 12 yaşındayken yetim kalmış bir çocuk olup, küçük yaşta bir saat ihracatçısının yanında çalışmaya başlamıştır. Zor bir çocukluk geçirmiş olan Wilsdorf, geçmişini unutmayarak, sahip olduğu tüm servetini hayır kurumlarına ve yetimhanelere bağışlamıştır.

YERLİ-YABANCI STARLARIN TERCİHİ
Dünyada David Beckham gibi yıldızların taktığı Rolex Daytona model saati Türkiye'de takan isimler arasında da Sinem Kobal-Kenan İmirzalıoğlu çifti var...