Orta yaşta aşk

İlerleyen yaşlar, sanılanın aksine her zaman seks hayatını öldürmüyor! Hatta kadın- erkek ilişkilerini güçlendirebiliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Aralık 2010 Güncelleme 21 Aralık 2010, 17:21
Orta yaşta aşk

İÇİNDEKİLER

Hamile kalma korkusundan kurtulan kadın ve seks isteklerinde azalma olmayan erkek, orta yaşta tecrübesini aşkla birleştirerek çok daha mutlu olabiliyor. Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Doç.
Dr. Serdar Dağ, 40 yaşından sonra beyinde başlayan değişimle birlikte hayatın nasıl değiştiğine dair sorularımızı yanıtladı...

Orta yaşta aşk beyni yorar mı, yoksa ikinci baharı mı yaşatır? Orta yaşta insan, gerek beyin kapasitesi, gerekse vücut fonksiyonları olarak üst seviyededir. Duygular daha mantıklı ve kontrollüdür. Gençlik yıllarından farklı olarak beyinden salgılanan hormonların da etkisi ile mantık ve duygu paralel seyreder. Yani aşkın gözü pek kör olmaz. Bu yaşlarda oluşan beraberlikler uzun solukludur.
Yani mantık ağır mı basıyor? Gençlik yıllarında yaşanan tecrübesizlikler ve hayal kırıklıkları pek olmaz, dolayısıyla orta yaş aşkında ikinci bahar yaşanır.
Orta yaşta beyin seksi nasıl etkiler? Orta yaşta, sanıldığının aksine seks dürtüsünde ve isteğinde azalma olmaz. Hatta beyinde salgılananhormonların da etkisiyle artma bile olabilir. Kadında menopozla başlayan kadınlık hormonlarındaki değişim sadece üremeyi durdurur. Gebe kalma korkusu olmadığı için daha özgür, daha kaliteli ve istekli seks yaşantısı olur.
Orta yaştaki erkek sekse daha mı düşkün olur? Beynin etkisiyle oluşan hormonsal değişimler, cinsel açıdan kazanılmış tecrübeler, aşkla birleşirse gençlere göre çok daha iyi bir seks hayatı olur.