Nar kokulu huzur veren yerler

Bu kez şatafatlı lokantaları, danslı, müzikli gece kulüpleriyle eğlenceli bir tatil kentine değil tam tersi çok sakin kafa dinleyebileceğiniz huzur dolu bir yerdeyiz. Köyceğiz, Dalyan, İztuzu, Kaunos

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2010 Güncelleme 14 Temmuz 2010, 00:00
Nar kokulu huzur veren yerler

İÇİNDEKİLER

Köyceğiz, adını aldığı göl kenarına kurulu, zengin doğal güzellikler ve narenciye bahçeleri içinde, sakin ve huzurlu bir belde. İlçeye adını veren göl, 52 km2 büyüklüğünde ve 10 km uzunluğunda sazlıklar eşliğinde ince bir su yoluyla Akdeniz'e bağlanıyor. Burada tekneler kıvrıla kıvrıla yol alıyor. Köyceğiz, çok sakin kafa dinleyebileceğiniz huzur dolu bir yer. Dileyenler yaz aylarında göl sularında serinleyebilirler. Biraz bulanık da olsa temiz bir su. Belediye tarafından yapılan Köyceğiz Plajı, ilçenin batısında yer alıyor. Hemen arkasında Sığla ormanının gölgelediği bir kamp yeri bulunuyor. Burada çadır veya karavanla konaklama yapılabiliyor. Göl kenarında sevimli çay bahçeleri var. Tam gölün bitip denizin başladığı yerde Ekincik Plajı bulunuyor. Köyceğiz Gölü ile Akdeniz'i birleştiren ana kanal üzerinde ise tam bir doğa harikası olan Dalyan var. Tatlı suyla tuzlu su burada kucaklaşıyor. Köyceğiz'de konakladığınızda günübirlik tekne turlarına kesinlikle katılmanızı tavsiye ederim. Coğrafyanın özelliğini daha kolay kavramak için tekne gezisi burada olmazsa olmazlardandır. Dalyan'ın o meşhur ve gizemli sazlıklarının arasına ancak küçük teknelerle girmek mümkün. Tekneler sizi Dalyan'dan İztuzu Plajı'na, Kaunos Antik Kenti'ne ve çamur banyolarına götürecektir. Hareketten hemen sonra sağınızda muhteşem Likya Kral mezarlarını görürsünüz. İlk durak genelde çamur banyoları oluyor. Sağlık ve güzellik meraklıları Dalyan'da çamur banyolarını dolduruyorlar. Kokulu bir çamur havuzunda birbirlerine bakıp eğleniyorlar. Sazlıkların arasından başınızı kaldırırsanız M.Ö. 3000'lere dayanan geçmişiyle Kaunos'un çok eski şehir surlarını görebilirsiniz. Dalyan'dan tekneyle varılan iskeleden tepeye doğru yapılacak 10 dakikalık bir yürüyüşün ardından antik kente ulaşılıyor. Buradan da 152 m. yüksekliğe kurulmuş olan Akropol'e tırmanmak için epey bir efor sarfetmeniz gerekiyor. Zirveye çıktığınızda altınızda size "Vay canına!" dedirtecek bir görüntü var. Antik kentin kalıntılarının yanısıra İztuzu Plajı'na kadar bütün Dalyan ayaklarınızın altında. İztuzu Plajı'na girmeden nehirde demirlemiş olan birkaç tekneye uğrayıp Mavi Yengeç yemeden ve meşhur Caretta Carettaların fotoğrafını çekmeden dönmek olmaz. İztuzu Plajı bir başka güzellik. İster tatlı suda, isterseniz Akdeniz'in tuzlu suyunda yüzebilirsiniz.

NASIL GİDİLİR?
İstanbul -Köyceğiz arası 864 km., Ankara 762 km'dir. Karayoluyla Muğla-Fethiye karayolu izlenerek ulaşılır. İzmir- Muğla yönünden Gökova'ya inenler, Marmaris'e ayrılmadan Köyceğiz levhasını göreceklerdir. Yaklaşık 30 km sonra Köyceğiz beliriyor. Dalaman Havaalanı, Köyceğiz'e 32 km uzaklıkta.

NEREDE KALINIR?
Dalyan ve Köyceğiz şehir merkezinde çok ucuza kalabileceğiniz pansiyon ve küçük oteller var. Fiyatlar iki kişi 50 TL civarında. Nehir kenarında Kral mezarları manzaralı oteller ise daha lüks ve pahalı. Kaşmir Butik Otel: 0 252 264 82 73, Mavi Köşk Apart Otel: 0 252 284 44 81, Dalyan Dostlar Evi: 0 252 284 55 21, Köyceğiz Panorama Plaza: 0 252 262 37 73, Özay Oteli: 0 252 262 43 00, Oba Pansiyon: 0 252 262 41 81.

NE YENİR?
Tekne gezisine çıktıysanız İztuzu Plajı'na girmeden nehirde demirlemiş olan birkaç tekneye uğrayıp Mavi Yengeç yemeden dönmek olmaz. Tanesi 5 TL'den hemen sandalda pişirilen yengeçlerin tadı muhteşem. Mutlaka deneyin.