Ömür törpüsü demir eksikliği (Sağlık haberleri)

Demir eksikliği, toplumda en sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Tedavi edilmediğinde ciddi organ komplikasyonlarına yol açıyor. İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Dr. Fatih Öçal, bu hastalığın özellikle kadınlarda daha sık görüldüğünü söylüyor. "Çocuk doğurma çağındaki kadınlar aylık adet kanamaları sırasında gerçekleşen kan kaybından dolayı demir eksikliği anemisi açısından tehdit altındadır" diyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2021 Güncelleme 15 Ağustos 2021, 07:00
Ömür törpüsü demir eksikliği Sağlık haberleri

İÇİNDEKİLER

Demir eksikliği, toplumda en sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Tedavi edilmediğinde ciddi organ komplikasyonlarına yol açıyor. İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Dr. Fatih Öçal, bu hastalığın özellikle kadınlarda daha sık görüldüğünü söylüyor. "Çocuk doğurma çağındaki kadınlar aylık adet kanamaları sırasında gerçekleşen kan kaybından dolayı demir eksikliği anemisi açısından tehdit altındadır" diyor. Demir eksikliğinin kalp sorunları, halsizlik, konsantrasyon güçlüğü, baş dönmesi, yutma güçlüğü, huzursuz bacak sendromu ve saç dökülmesine yol açtığını belirten Dr. Öçal, "Demir eksikliğinin altında yatan nedenler araştırılmalı. Çünkü bu hastalık birkaç günde düzelmez. Bireyin vücudundaki demir rezervlerini yenilemesi için birkaç ay süreyle demir takviyesi alması gerekir. Birey için doğru ve uygun dozu uzman bir doktor belirlemeli" diyor.

TİROİDİN DOĞAL REÇETESİ
Tiroit vücudun bilgisayarı olarak çalışıyor. Bu hormonun yetersiz salınımı ise tüm vücudu olumsuz etkiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fevzi Özgönül, tiroit hastalarına şu önerilerde bulunuyor:

UNLU ve şekerli gıdalardan uzak durun.
ASİTLİ içecek, hazır meyve suyu ve yüksek kafein içeren içecekler tüketmeyin.
SİNDİRİMİ hızlandırmak için süt, ayran, yoğurt tüketin.
HAYVANSAL ve bitkisel proteinlerden zengin beslenin.
ÖĞÜNLERDE pişmiş sebze yemeye özen gösterin. Kabızlığa yabanmersini ve keten tohumunu tercih edin.

KEKİKLE GENÇ KAL
Güzel kokulu kekik, kan şekerini dengeler. Hazmı kolaylaştırır. Ağız kokusunu giderir. Hücreleri yeniler ve gençleştirir. Kan dolaşımını düzenler. Sinirleri de yatıştırır.

KOLESTEROLÜN ÇÜZÜMÜ
Yazın mucize meyvesi üzüm migrene iyi gelir. Hazımsızlığı giderir. Meme kanserinden korur. Kolesterolü dengeler. Astıma iyi gelir. Kabızlığı önler. Cildi gençleştirir.