Karaciğer yağlanmasına dikkat! Uzmanlar uyardı: Karalahana...

Fazla kilo, karaciğer yağlanmasına yol açıyor. Günümüzde sık görülen bu rahatsızlık tedavi edilmediğinde hayatı tehdit ediyor. Uzmanlar uyarıyor: Her gün yeşil çay için. Karalahanayı çok sevin.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2020 Güncelleme 24 Ağustos 2020, 06:58
Karaciğer yağlanmasına dikkat! Uzmanlar uyardı: Karalahana...

İÇİNDEKİLER

Yanlış beslenme alışkanlıkları, en çok karaciğere zarar veriyor. Ülkemizde sık görülen karaciğer yağlanması, tedavi edilmediğinde siroza katta kansere bile yol açabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, fazla kilonun karaciğer yağlanması riskini artırdığını belirtiyor. TAKVİM okuyucularına önemli bilgiler paylaşıyor. Karaciğer, normalde yüzde 10 yağ barındırıyor. Bu oranın daha fazla olmasıyla karaciğer yağlanması oluşuyor. Bu durum aşırı yağlı ve şekerli hazır yemeklere bağlı obeziteyle kendini gösteriyor. Bu sağlık sorunundan kurtulmada, doğru besinleri tüketmek kilit rol oynuyor.

Yulaf göbeği eritir: Lif bakımından zengindir. Karaciğer yağlanmasını durdurur. Göbeği eritir.

Margarin değil ceviz: Karaciğer yağlanmasının ortaya çıkmasında, sağlıksız yağ tüketimi etkili oluyor. Bu hastalıktan korunmak için margarin gibi doymuş yağlar yerine badem, ceviz, fındık, avokado yağı tercih etmek gerekiyor.

Yeşil çaysız olmaz: Antioksidan bakımından zengin olan yeşil çayın içerisindeki kateşin, kanseri engelliyor. Yağlanmaya karşı karaciğeri koruyor. Soğuk olandan ziyade sıcak yeşil çay içmek gerekiyor.


ŞİFRE AKDENİZ:
Yeşil sebzeler, hayat kurtarıyor. Omega-3, selenyum, glutation, C ve E vitamini ile antioksidan içerikli yiyecekler karaciğeri koruyor. Sağlıklı bir hayat için zeytinyağı ile yapılmış sebze yemekleri, balık, salata, kuru baklagiller, turp, lahana, karalahana, Brüksel lahanası, karnabahar ve brokoli gibi besinleri daha çok tüketmek gerekiyor.