Vücudun lezzetli düşmanı: Peynir | Peynir kolesterolü yükseltiyor kalbi zorluyor

Tuz ve yağ içeren peynir, kolesterolü yükseltiyor. Kalbi zorluyor. Bu hastalıklardan korunmak için tuzla vedalaşmak gerekiyor... İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, tuz tüketimini azaltmaya yardımcı olacak önerilerini açıklıyor. İşte detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2019 Güncelleme 26 Ekim 2019, 07:56
Vücudun lezzetli düşmanı: Peynir | Peynir kolesterolü yükseltiyor kalbi zorluyor

İÇİNDEKİLER



Her
besinin fazla tüketimi sağlığa zarar veren olumsuzluklara yol açabiliyor. Bu nedenle sağlıklı bir beden için her şeyin 'dengeli' tüketilmesi öneriliyor. Özellikle hayatımızda çokça yer tutan tuz, başta obezite olmak üzere tansiyon ve böbrek yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, yazı dizimizin son gününde tuzla vedalaşmamıza yardımcı olacak önerilerini açıklıyor...


HER YEMEKTE VAR
Peynir, zeytin, ekmek ve salamura gibi besinlerle hayatımızda büyük bir yer kaplayan tuz, dünyayı hasta ediyor! Araştırmalar, obezite ve kronik hastalıklarının artmasındaki sebebin, yanlış tuz kullanımı olduğunu gösteriyor. Kan basıncını yükselten tuz, kalp damar hastalıkları, inme, böbrek yetersizliği gibi rahatsızlıklara da zemin hazırlıyor.



KİLO YAPIYOR!
Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO) verilerine göre süt ve süt ürünlerinin tüketimi, tüm dünyada giderek artıyor. Peynir çokça doymuş yağ, kolesterol, bol kalori ve tuz içeriyor. Bu besinin tüketiminde yaşanan artış, kilo alımını ve obeziteyi beraberinde getiriyor.


Pastörizeden geçmiş sütten elde edilen peynir tüm besleyici içeriğini kaybediyor.



SAĞLIKLI BESLENMENİN ŞİFRESİ - PROF. DR. OSMAN ERK

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

-BİTTİ-