Sarımsakla unutmasak! Sarımsak hafızayı güçlendiriyor, Alzheimer’a karşı koruyor

Güçlü beynin sırrı, mutfaktan geçiyor. Kokusuyla korkutsa da sarımsak ve soğan hafızayı güçlendiriyor. Alzheimer’a karşı koruyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2019 Güncelleme 06 Mayıs 2019, 07:58
Sarımsakla unutmasak! Sarımsak hafızayı güçlendiriyor, Alzheimer’a karşı koruyor

İÇİNDEKİLER



Yıllar
ilerledikçe, hastalıklar da kapıyı çalıyor. Gün içerisindeki ufak unutkanlıklarla kendini gösteren Alzheimer, 60'lı yaşın üzerindeki kişileri tehdit ediyor. ABD'li Dr. Michelle Schoffro Cook, nörolojik hastalıklarla mücadele edenlere umut oluyor. Sağlıklı beynin yolunun mutfaktan geçtiğini belirten Dr. Cook, şu bilgileri paylaşıyor:


KALBİ DE KORUR
Araştırmalar, sağlıklı beslenmenin faydalarını gözler önüne seriyor. Bunun için mutfakta paketli ve hazır gıdaların yerine topraktan yetişmiş doğal gıdaların bulunması önem taşıyor. Soğan ve sarımsak sağlıklı bir beynin şifresini oluşturuyor. Haftada iki ya da daha fazla soğan tüketmek, felç riskini azaltıyor. Kolesterolü ve tansiyonu düşürüyor. İçerdiği kükürt ile sağlığı koruyan soğan, vücuttaki iltihapları temizliyor. Karaciğer başta olmak üzere kalp, böbrek ve beyin gibi yaşamsal organları koruyor. Keskin aroması ve güçlü lezzeti ile dikkat çeken sarımsak ise beyni güçlendiriyor. Alzheimer hastalığına bağlı şikayetlerin oluşmasını engelliyor. Hafızayı güçlendiren sarımsak pişirildiğinde faydasını ikiye katlıyor. Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltan soğan ve sarımsak, soğuk algınlığı ve gribe karşı da koruma sağlıyor.



ZEYTİNSİZ OLMAZ
İçerdiği vitaminler ile zeytin, beynin iltihaplanmasını önler. Alzheimer'dan korur, vücuda enerji veriyor. Sızma zeytinyağı da beyin hücrelerini güçlendirir. Kolon kanseriyle savaşır.


CAN ERİK BEYNİ KORUR
Kayısı, şeftali, kiraz ve erik, beynin olmazsa olmaz besinlerini oluşturuyor. Mavi, kırmızı ve mor renkli meyveler, beyni koruyor. Güçlü antioksidan içeren erik ve kiraz, konsantrasyonu artırmaya yardımcı besinlerin başında geliyor. Sağlıklı bir beyin için her gün en az bir adet çekirdekli meyve tüketmek gerekiyor. Beyni genç tutan kiraz ve ceviz, vücudun da yaşlanmasını geciktiriyor. Kırışıklıkları engelliyor. Kilo vermeyi kolaylaştırıyor.

SÜPER BEYNİN ŞİFRESİ - DR. MICHELLE SCHOFFRO COOK

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

BİTTİ