Kendine aşıktır bakmaya doyamıyodur mesela.
Bir kadının giyindikten veya üzerine bir şey denedikten sonra ele bele koyması şekli mutlaka yaşanır. Kadınların çoğu hatta hemen hemen hepsi bir giysi denerken "Acaba üzerimde nasıl durdu" düşüncesiyle bu görüntüyü oluştururlar. Ama bir şey vardır ki bunu unutmamak gerekir. Kadınların kilosu ne olursa olsun, aynada kendilerini her zaman şişman görüyor...
ŞİŞMANLIK BUNALIMI
İngiltere'de 2 bin 200 kişiyle yapılan bir araştırmaya katılan gönüllülerden aynaya baktıklarında kendilerini nasıl hissettiklerini ya da nasıl göründüklerini anlatmaları istendi.
Sonuçlar kadınların çoğunun kiloları normal olsa da kendilerini şişman gördüklerini gösteriyor. Zira araştırmaya katılan erkeklerin çoğunda kilo takıntısına rastlanmadı. Sağlıklı kiloya sahip erkeklerin sadece yüzde 6'si kendisini "şişman" olarak tanımladı.
Hiç aynaya bakmadan çıkanlar var mıdır evden, evet vardır muhakkak, geç kalanlar, koşturanlar, kötü haber içeren bir telefon alıp evden fışkıranlar... Ancak bilinçli bir durumsa aynaya bakar kadınlar, hatta zaman zaman hiç sebep yokken geçer ayna karşısına bakıverir, burnumun ucunu biraz kaldırsak diye düşünmeler bu sebeple mevcuttur belki de.
Erkeklerin de ayna dönemi var elbetteki, traş olurken ayna kullanmam ben, el yordamıyla jilet kaydı diyenler olsa da orada burada bitmiş sakalların mevcudu aynaya itekler erkekleri.
AYNA ORUCU TUTTU
Gün içinde güzel görünüp görünmediklerini defalarca aynaya bakıp kontrol eden kadınlar hayatlarının parçası haline gelen aynaya bakma ritüelinden sıkılmış. ABD'li yazar Autumn Madrano üzerlerindeki "Güzellik baskısı"ndan kurtulmak isteyenler için yeni bir trend yarattı. Kadınları özgürleştireceğine inanılan bu trendin ismi: "Ayna orucu." Madrano yaratıcısı olduğu yeni trendi hayatına uygulayarak 1 ay boyunca aynada kendisine bakmadan yaşadı. Sonuç yine kullanıyor. Bir çok kadını görürüz makyaj yaparken her türü şeyi ayna olarak kullanabiliyorlar. Arabanın jantını bile yapanı gördük. Araba demişken merak ettiğim bir şey var. Bu kadar ayna ile meşgul olan kadınlar neden araba kullanırken ayna kullanmıyor. Kullanıyor da makyaj için.
Tezat değil mi.
* * *
BURÇLAR SİNİRLENİRSE
KOÇ: Açar ağzını yumar gözünü ağzına geleni söyler
BOĞA: Boğayı susturmanın tek yolu Koli bandı
İKİZLER: Çenesi bi düştümmü kimse kaldıramaz , başınızda et bırakmaz
YENGEÇ: Suskun duruşuna bakıp aldanmayın içinden konuşur, tehlike yani
ASLAN: Camı çerçeveyi indirir karşısındaki pes edene kadar konuşur, yinede pes etmez.
BAŞAK: Kafada saç bırakmaz adamı mezara sokana kadar konuşur.
TERAZİ: Anlayışlıdır terazi pek dır dır etmez, ama konuşursa ortalık karışır. buda tehlike yani .
AKREP: Buda pek konuşmaz ama konuşursada konuşturduğunuza pişman eder.
YAY: Çok konuşur kafa şişirir neye uğradğınızı şaşırırsnz. Bunalım yani
OĞLAK: Oğlak Konuşursa mahalle dinler, terlikler, vazolar havalarda falan .
KOVA: Konuşmaz başka tarz intikam alır, adamı intihara sürükler
BALIK: Sesi çıkmaz balığın , ona kıyamaz kendinize zarar verirsiniz
* * *
MİNİ FIKRA
Sarhoşun biri, üst baş dağınık bir halde karakola gelir, araba anahtarını göstererek komisere şöyle der:
"Komiserim şu elimde gördüğünüz anahtar var ya, onun üstünde az önce benim arabam vardı, şimdi yok. Arabamı çalmışlar."
Komiser sarhoşa şöyle bir bakar, sen önce kendine bir çeki düzen ver bakayım şu haline bak..
Devletin komiseri önünde böyle fermuarı açık durmaya utanmıyor musun? Sarhoş pantolonunun önüne bakar ve: "Aha, karıyı da çalmışlaaaar..."
LÜTFİ ALBAYRAK