Hanedanlar İstanbul'da buluşacak

100 yıl önce vatanlarından sürgün edilen Osmanlı ve Habsburg hanedanlarının son temsilcileri, İstanbul'da buluşacak.

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 09 Mayıs 2015, 00:56
Hanedanlar İstanbul’da buluşacak

İÇİNDEKİLER

Sultan II. Abdülhamid'in torunu Sultan Nilhan Osmanoğlu, Habsburg Hanedanı Üyesi Arşidük Georg von Habsburg ve Vatikan'ı temsilen Türkiye Katolik Ruhani Reisler Kurulu Sözcüsü ve Kültür Ateşesi Rinaldo Marmara'nın katılacağı konferansta, "Balkanlarda Tarihsel Rekabet ve İşbirliği" ele alınacak.

11 Mayıs Pazartesi günü, İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Florya Yerleşkesi'nin A Konferans Salonu'nda yapılacak konferans, Avrasya Üniversiteler Birliği Başkanı Dr. Mustafa Aydın'ın konuşmasıyla saat 09:00'da başlayacak.

Bazı konuşmacılar ve yapacakları konuşmalarının konu başlıkları şöyle:

- Sultan II. Abülhamid Han'ın Torunu Sultan Nilhan OSMANOĞLU: "Balkan Toplumlarının Osmanlı, Vatikan ve Habsburg Hanedanlarıyla Tarihteki Etkileşimi"
- Habsburg Hanedanı Üyesi Arşidük George von Habsburg: "Avrupa 1914'te Nasıl Savaşa Girdi ve Dünya Düzeninde Savaşın Sonuçları"
- Türkiye Katolik Ruhani Reisler Kurulu Sözcüsü ve Kültür Ataşesi Dr. Rinaldo MARMARA: "Vatikan Arşivlerinin Türk Tarihi için Önemi"
- Slovenya Cumhuriyeti Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dimitrij RUPEL: "Yugoslavya Nasıl ve Neden Kuruldu ve Sonra Nasıl ve Neden Dağıldı?"