Domdu kaldı

Altın Koza'da 'Dom' belgeseliyle ödül alan üniversiteli genç, babası yokken dükkana baktığı için törene gidemedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2012 Güncelleme 23 Eylül 2012, 22:12
Domdu kaldı

İÇİNDEKİLER

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılan Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Erciyes Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nusaybinli yönetmen Halil Aygün'ün 'Dom' belgeseli, Yönetmen Zeynep Oral'ın 'Ben, Sen, O...' belgeseliyle birinciliği paylaştı. Ödül törenine çağırılan Halil Aygün, babasının dükkanına baktığı için ödül almaya gidemedi. Ulusal kategoride Altın Koza'da belgeselde en iyi film ödülünü aldığını belirten Aygün şöyle konuştu: "Bana akşama doğru saat 18:00 sıralarında ödül töreni için haber verildi. Ben de Mardin'de olduğum için doğal olarak programa yetişmem mümkün değil.

DÜKKANI BIRAKAMADI
Ayrıca babam, işlettiğimiz kumaş dükkanında ben durduğum için Şanlıurfa'ya mal almaya gitmişti. Dükkanı da bırakacak kimse yoktu. Mecburen dükkanı ödül törenine tercih ettim." Aygün, ödül törenine kendisinin yerine ablası Emine Yusma ve eniştesi Hasan Karasungur'un katılacağını da söyledi.

TRAJİ-KOMİK HİKAYELER
Halil Aygün'ün yönettiği belgeselde, Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşayan Dom'ların traji-komik hikayerinden kesitler sunuluyor. Öteki olma ve aitlik duygusu arasındaki gelgitler üzerinde duruluyor.