Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnlerinde bastık, imha ettik, ediyoruz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul teşkilat toplantısında yaptığı açıklamada, "'Bir gece ansızın gelebiliriz' dedik. Sözümüzde durduk, teröristleri inlerinde bastık ve imha ettik, imha ediyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 30 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2018, 22:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnlerinde bastık, imha ettik, ediyoruz...

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Teşkilat Toplantısına katıldı.

Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Nurettin Sözen'in," Grevi olmayan bir toplumda yaşamaktansa, çöp yığınlarıyla demokrasi içinde, sendikası, toplu sözleşmesi olan, grevi olan bir düzende yaşamayı yeğlerim diyorum" sözlerine yanıt verdi.



"SAYIN SÖZEN SEN HERHALDE İSTANBUL'DA YAŞAMIYORDUN"
Erdoğan, "Sayın Sözen bir açıklama yapmış. Çok ilgimi çekti. İnanıyorum ki sizin de ilginizi çekecektir. Halef, selefiz ya. İstanbul'un benden önceki CHP'li belediye başkanı. Nurettin Sözen yapılan eleştirilere Ümraniye çöplüğünün patlamasıyla ilgili gerçekten çok dikkat çekici bir değerlendirme yapıyor. Hakikaten üzüldüm. Yani hem profesör olacaksın hem doktor olacaksın. Böyle bir açıklamayı nasıl yaparsın? Ne diyor biliyor musunuz? 'Grevi olamayan bir toplumda yaşamaktansa çöp yığınlarıyla demokrasi içinde sendikası, toplu sözleşmesi olan bir düzende yaşamayı yeğlerim' diyor. Hale bak ya. O zaman grevler varmışta çöp yığınları ondan varmış. Sayın Sözen sen herhalde İstanbul'da yaşamıyordun" dedi.



"HAK VERMEDİĞİN İÇİN GREV OLDU. ŞİMDİ GREVLER YOK"
Erdoğan sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:


Başka bir yerdeydin. Yoksa uzayda mıydın ya! Ümraniye'de bir vahşi çöp depolama alanı var. Sen büyükşehir belediye başkanı olarak o vahşi çöp depolama alanına nasıl müsaade ettin? Ona nasıl fırsat verdin? Önce bunun hesabını ver. Ama CHP çöp demektir. Çöp yığını demektir. Hava kirliliği demektir. CHP bütün bunlarla beraber susuzluk demektir. Sayın Sözen yoksa İstanbul'un susuzluğunu da yine grevlere mi yıkacaksın? Yalova'dan tankerle su getiriyorsun ya tankerle getirdiğin su acaba Kuruçeşme'ye yeter mi? Sen nasıl hesap adamısın? Nasıl profesörsün? İşte bunların aklı bu. Mantığı bu. Ne oldu? Biz geldik, İstanbul'da çöp kaldı mı? Bizimle beraber grev denilen olaylar ortadan kalktı. Sen bir defa siyasetçi olarak grev denilen olayları kaldıracaksın. Hak vermediğin için grev oldu. Şimdi grevler yok. Eğer grev olmuyorsa demek ki işçinin hakkını veriyorsun. Hukunu gözetiyorsun. Böylece de toplumun genelinde grevler minimize oluyor. Grevsiz toplum meydana getirdik.



Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

İMHA ETTİK, İMHA EDİYORUZ'
Her kademede çeşitli dönemlerde bayrak değişimleri yaşandı. AK Parti'yi AK Parti yapan değerlerimiz hep dimdik ayakta kaldı. Son 16 yıllık dönemeden hep beraber geldik. Bir gece ansızın gelebiliriz dedik sözümüzde durduk. Teröristleri inlerinde bastık, imha ettik imha ediyoruz.'

'BİZİM KAPIMIZ HERKESE AÇIK'
İmamoğlu bizden randevu istemiş, bizim kapımız açık. Her ne kadar genel başkanları sıcak bakmıyorsa da gelsin kahvemizi içsin dedik. Biz hoşgörü sahibiyiz, gelene 'hayır' demeyiz.



'OYU DÜŞEN HER ARKADAŞIMIZ KENDİNİ SORGULAMALI'
Seçim kaybeden, oyu düşen, halkla arasındaki iletişimi bozulan her arkadaşımız dönüp kendini sorgulamalı. 'Nerede yanlış yaptım '. Suçu başkalarına atmak, hele hele millete atmak sadece züğürt tesellisidir.

Her ilçede, her ilde eksiğimizi, fazlamızı görüp ona göre yola devam edeceğiz.

'BU TOPLUMUN YÜZDE 51'İ BAYAN...'
Hassasiyetlere dikkat edeceğiz. 'Burada da işte hanımlar fazla oldu' deme hakkımız yok. Bu toplumun yüzde 51'i bayan. Buna bir defa dikkat edeceğiz

Gönül kırıklığı diye bir şeyi asla düşünmüyorum, çünkü siz değerli arkadaşlarım görevi ilk devraldığınız gün hangi heyecandaysanız, bugün de yine görevi devrederken aynı heyecanda koşmaya, desteğinizi vermeye devam edeceğinize inanıyorum.