Felçten korktu tetiğe bastı

Mehmet Yavuz Yılmaz’ın ölümü herkesi derinden etkiledi. Hastaneden yapılan açıklamada, Yılmaz’ın Temporal Lob Epilepsi rahatsızlığının son evresinde olduğu ve durumunun ağırlaştığı belirtildi. Uzmanlar, bu durumun hastayı intihara sürükleyebileceğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2017 Güncelleme 18 Aralık 2017, 02:07
Felçten korktu tetiğe bastı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğulu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın ölümüne kilitlendi. Son incelemelerde, Yılmaz'ın intihar ettiği kesinleşti. Acı olay geçtiğimiz gün meydana geldi. 38 yaşındaki Yılmaz, geç saatlerde İstanbul Beykoz Konakları'ndaki evine geldi. Korumalarını ve tüm çalışanları evlerine gönderdi. Çalışanlar sabah geldiklerinde, zili çalmalarına rağmen evden ses gelmedi.


Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Mesut Yılmaz ailesine taziye ziyaretinde bulunmak için Beykoz'daki evlerine gitti.

CENAZESİ BUGÜN...
Bunun üzerine çilingir getirildi. Yılmaz'ın odasına giren çalışanlar, acı manzarayla yüzleşti. Sağ şakağından vurulmuş halde bulunan Yılmaz'ın başucunda, Smith Wesson marka babasına ait silahın olduğu öğrenildi. Ekiplerin yaptığı ilk incelemede, epilepsi hastası Yavuz Yılmaz'ın ayakta sağ tarafından sıkılan kurşunla intihar ettiği belirlendi. Tedavi için ABD'de bulunan Yılmaz çiftine, acı haber verilemedi. İstanbul'a apar topar gelen çift, havalimanında gerçeği öğrendi. Acılı anne baba, hemen evlatlarının cenazesinin kaldırıldığı Şişli Florence Nightingele Hastanesi'ne geldi. Burada yakınlarına uzun süre sarılan Berna Yılmaz, evlat acısıyla feryat etti. Hastanede müşade altına alınan anne Yılmaz'ın doktorların izniyle eve gönderileceği öğrenildi. Acı haberle yıkılan Mesut Yılmaz, gece Beykoz Konakları'ndaki evlerine gitti. Dün sabah saatlerinden itibaren, sevenleri aileye başsağlığı dilemek için eve geldi. Kur'an-ı Kerim okunan evde, sevenleri Yılmaz çiftine destek verdi. Yılmaz'ın cenazesinin bugün öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında Kanlıca Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.


Sapmaz, Instagram hesabında Yılmaz ile nişanlı oldukları dönem çektikleri fotoğraflarını paylaşıp "Ne ben anlatabilirim, ne siz anlayabilirsiniz. Anlatamayacağım kadar çok üzgünüm" diye yazdı.


İNTİHARA KADAR SÜRÜKLEYEBİLİR
Temporal Lob Epilepsi, yetişkin bireyde sıklıkla görülen epilepsi sendromu olarak biliniyor. Temporal lobların, duyguları savaşma ya da kaçma tepkilerini işleyip ve kısa süreli hafıza için çok önemli olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Dağ, "Temporal bölge, beynin psiklojik duygularını idare eden bölge. Eğer arka arkaya büyük nöbet olursa ve beyinde hasar meydana gelirse; bütün epilepsi türleri felç yapabilir. İstemsiz olarak, bilinci kapalı bir insanın intihar etmesi zor ama duygu bozukluğu varsa olabilir. Ya psikiyatrik bir hastalığı vardır ya da cinnet geçirmiştir" dedi.



Mehmet Yavuz Yılmaz'ın ölümü, sevenlerini yıktı. 38 yaşındaki Yılmaz'ın 3 yıl önce ayrıldığı nişanlısı Neşe Sapmaz da, sosyal medya üzerinden duygusal bir paylaşım yaptı.