Kartlı geçiş!

Aydın’ın Kuşadası Limanı’na bu sabah yanaşan dünyanın en lüks kruvaziyer gemilerinden ‘Azamara Journey’de 355, ‘Celestal Olimpia’da ise 428 ABD’li turist Türkiye’ye giriş yaptı. Amerikalılar, ‘iniş kartı’ ile binlerce dolarlık döviz bıraktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2017 Güncelleme 15 Ekim 2017, 00:00
Kartlı geçiş!

İÇİNDEKİLER

Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize sorununun turizme nasıl yansıyacağı merakla beklenirken, Kuşadası Limanı'na dün sabah yanaşan iki gemiyle gelen toplam 783 Amerikalı Türkiye'ye giriş yaptı. Kuşadası Limanı'na saat 07.30'da gelen dünyanın en lüks gemilerinden Bahama bandıralı 'Azamara Journey'de 355'i Amerikalı 635, Yunan bandıralı 'Celestal Olimpia'da ise 428'i Amerikalı 1147 yolcu, halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle karşılandı. Avusturya, İspanya, İtalya ve ABD'den gelen turistlerin bir bölümü otobüslerle Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi'ne gitti. Diğerleri ise Kuşadası merkezini gezdi. Gemilerin Amerikalı yolcularının vize krizi nedeniyle Türkiye'ye alınıp alınmayacakları merakla beklenirken, sabahtan itibaren gözler pasaport polisine çevrildi.


Amerikalılar, ilk kez geldikleri Kuşadası'na hayran kaldıklarını söyledi.

KİŞİ BAŞI BİN 300 DOLAR
Kruvaziyer gemileriyle ülkeyi ziyarete gelen turistlere, 2006'da yayınlanan genelgeye göre, 'Kruvaziyer gemiler ile ülkeye gelen ve karaya çıkış kartı (landing card) ile günübirlik giriş-çıkış yapan transit yolcular' kategorisinde işlem yapıldığı belirtildi. Türkiye'ye günübirlik ve kısa süreli giriş-çıkış yaptıkları için pasaport veya vize istenmeyen iki gemideki Amerikalı turistler, bu nedenle hiçbir engelle karşılaşmadı. Her bir Amerikalı'nın ortalama bin 300 dolar civarında bir harcama yaptığı belirtildi.