Polemik Vadisi!

Kelebekler Vadisi’ne inen patika yolun kapatılması çıkmaza girdi. Mahalleli, duruma tepki gösterdi. Yetkililer, “Turistler için oldukça tehlikeli” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2017 Güncelleme 15 Ağustos 2017, 00:00
Polemik Vadisi!

İÇİNDEKİLER

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bulunan Kelebekler Vadisi, binlerce turistin ilgi odağı haline geldi. Doğal güzelliğiyle muhteşem bir görsel şölen sunan vadiye inmek için kullanılan yol ise tehlikesiyle dikkat çekti. Sadece bu yıl, 1 kişinin ölümüne çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan yol için yetkililer devreye girdi. İlk olarak vadiye inen patika yolun kapatılmasına karar verildi. İlçe Kaymakamlığı'nın verdiği bu karar, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Tapulu arazilerine engel konulmasını isteyemeyen vatandaşlar, "Turistler yolu bilmiyor. Biz hiç kaza yaşamadık" diyerek sitem etti.

1'İNCİ DERECE SİT ALANI...
Kaymakamlık kararına rağmen kapatılmayan yol, ilçede polemik haline geldi. 1'inci derece doğal sit alanı olan vadiye restorasyon ve yol çalışması da yapılamayınca, iş çıkmaza girdi! Yolun kullanılmaması gerektiğini söyleyen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, "Patikaya bu yol ulaşım için tehlikelidir ve turizm için tavsiye edilmez. Son olarak birkaç kişi ağır yaralandı. Bir öğretmen de düşerek hayatını kaybetti. Mahalleli isterse yolu kullanabilir, ancak turistler için tavsiye etmiyoruz" dedi.