Hayat 'Öykü'sü

Zahide ve Ramazan Yavuz, 6 yıl önce Ayşe B.'nin bakamayacağını söylediği Öykü’yü sahiplendi. Koruyucu aile olarak yetiştirdi. Ancak bakanlık, küçük kızın iyi şartlarda bakılmadığını söyledi ve çocuk yuvasına yerleştirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2017 Güncelleme 09 Ağustos 2017, 00:30
Hayat ’Öykü’sü

İÇİNDEKİLER

Yeşilçam filmlerini aratmayan hayat hikayesi 2011 yılında Antalya Alanya'da başladı. Ayşe B. isimli kadın, Zahide ve Ramazan Yavuz'un kapısını çaldı. Kızı Öykü'ye (1.5) bakamayacağını anlattı. 2 oğlu ve 1 kızı bulunan Yavuz ailesi ise kadına beli bir ücret verip kızını evlerine aldı. Hafta sonları çocuğunu görmeye giden Ayşe B.'nin ziyaretleri 2012 yılında düzensizleşmeye başladı. Bir süre sonra da sırra kadem bastı. Yavuz ailesi, tüm arayışlarına rağmen anneyi bulamadı. Bunun üzerine Öykü'yü öz çocuklarından ayırmadı. Büyütüp okula başlattı. Her masrafını karşıladı. Öykü de Zahide Yavuz'a anne, Ramazan Yavuz'a baba ve ailenin çocuklarına da ağabey ve abla demeye başladı. Yavuz çifti, 2014'te o dönemin Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na başvurup yaşadıkları durumu anlattı. Ve koruyucu aile olmak istediklerini beyan etti.

'ONU ÇOK ÖZLEDİM'
Başvurunun üzerine yetkililer, Öykü'nün ailede kalmasına izin verdi. Ancak Öykü'nün ailenin öğrenci olan kızları Merve (16) ile aynı odada kaldığını tespit edildi. Evde yaşayan 18 ile 20 yaşında iki erkek çocuklarının da sorun teşkil edebileceğini raporlayan yetkililer, Öykü için ayrı bir oda ve gardırop temin edilmesini, evden okula servisle gönderilmesini, aksi taktirde işlem başlatılacağını söyledi. Şartlar iyileştirilmeyince de Öykü'yü aileden aldı. Antalya'daki bir sevgi evine yerleştirdi. Öykü gidince zor günler geçirdiklerini belirten Zahide Yavuz (42), "Kızımı çok özledim. Onu yanımda istiyorum. Diğer evlatlarım gibi. Gücüm kalmadı. Her gün onun gelmesini umut ediyorum" dedi.

KONUYA BAKAN EL ATTI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da olaydan haberdar oldu. Bakan Çavuşoğlu'nun konuyu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya ilettiği, Bakan Kaya'nın talimatıyla olayla ilgili 4 müfettiş görevlendirilerek konunun araştırıldığı belirtildi.