Kanlı mazi

Konya’da müteahhit Ali Ergün, 2001’de katledildi. Katilleri, 16 sene sonra enselendi. Zanlılardan ikisinin bu cinayetten sonra 4 kişilik bir ailenin de canını aldıkları öğrenildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2017 Güncelleme 28 Mart 2017, 00:00
Kanlı mazi

İÇİNDEKİLER

Konya'da müteahhitlik yapan Ali Ergün (41) 2001 yılında aracında ölü bulundu. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı. Ancak 6 ay öncesine kadar sonuç alınamadı. Bunun üzerine savcılık devreye girdi. Ergün'ün ölümünün aydınlatılmasını istedi. Emniyet güçleri, özel bir ekiple çalışma başlattı. O dönem elde edilen tüm delilleri incelemeye aldı. Ali Ergün'ün, öldürülmeden önce en son Ilgın İlçesi'nde görüldüğü saptandı. Ergün'ün müteahhit olması nedeniyle o bölgedeki inşaat işçileri, tek tek mercek altına alındı. İnşaatta çalışan Deniz Boyacı (33),
Halil Veren (40), Soner Susam (35) ve Ramazan Sarı (37)'nın, Ergün'ün öldürüldüğü gün aniden memleketleri Zonguldak'a, gittikleri saptandı.

'HANGİ CİNAYETE GELDİNİZ'
Müteahhit Ergün'ü, bu 4 işçinin öldürdüğünü düşünen polis, geçen 23 Mart'ta Deniz Boyacı ve Soner Susam'ı Zonguldak'ta, Halil Veren'i İstanbul'da, Ramazan Sarı'yı da Manisa'da yakaladı. Şüphelilerden Deniz Boyacı'nın evine gelen polislere "Hangi cinayet için geldiniz?" dediği öğrenildi. Suçlarını itiraf eden zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Öte yandan zanlılardan Deniz Boyacı ve Halil Veren'in, Ergün'ün ölümünden 3 ay sonra Zonguldak'ta yaşayan Ahmet Kavak, eşi Ayşe Akça ve çocukları 6 aylık Tufan ile Süheyda (4)'yı bıçaklayarak öldürdükleri belirlendi. İkilinin geçen Aralık ayında cezalarını tamamlayıp, tahliye oldukları öğrenildi.


Zanlılandan Deniz Boyacı ve Halil Veren'in, cinayetin ardından memleketleri Zonguldak'a gittikleri ve burada da 4 kişilik bir aileyi bıçaklayarak katlettikleri öğrenildi.


Cinayetin failleri, farklı şehirlerde
yakalandı. Katiller ifadelerinde Ali Ergün'ü gasp etmek istediklerini ancak para vermeyince kafasına sıktıklarını anlattı.