Rutte, Hitler soyundan...

Hollanda hükümetinin Rotterdam’daki skandalından sonra Hollanda vatandaşları da isyan etti. Kimi Hollandalılar “Evet” rozetlerini takarak destek verdi, kimileri de sosyal medyadan hükümeti protesto etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2017 Güncelleme 14 Mart 2017, 01:57
Rutte, Hitler soyundan...

İÇİNDEKİLER

Hollanda hükümetinin Rotterdam'daki skandalından sonra Hollandalılar, hükümet ve Başbakan Rutte'yi ağır eleştiri yağmuruna tuttular. Aşırı sağ ve popülist söylemlerin yükselişinden rahatsız olan çoğunluk, Türkiye'ye karşı takınılan tavrı ağır dille eleştirdi. Bazı Hollanda vatandaşlarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı korumak için Rotterdam'daki konsolosluk önüne giderek Türkler'e katıldığı ve 'Evet' rozetleri taktığı görüldü. Öte taraftan Hollandalı sağduyulu vatandaşlar, sosyal medyadan da tepkilerini dile getirdi. Deneyimli Hollandalı siyasetçiler ve gazetecilerden sonra, birçok kişi sosyal medya hesaplarından şu yorumları yaptı.

ÇİFTE STANDART
Peter R. de Vries: 3 Aralık 2013'te eski bakan Timmermans, Kiev'de hükümet karşıtı gösterilere katılıyordu. Çifte standart? "#TurkiyeKavgası İki yüzlülük"

ANLAMIYORUM
Brian Spoorendonk: Türk bakanların neden burada seçim çalışması yapamayacağını anlamıyorum. Benim gözümde bu demokrasi ve ifade özgürlüğü. Neden böyle davranmalıyız ki?

UTANÇ VERİCİ
Anna Log: Hollanda hükümetinden utanıyorum. Uzun yıllardır kendimi onların politikalarından uzak tutuyorum. Şok içerisindeyim. Üzgünüm ve hayal kırıklığı içerisindeyim. Hollanda asla dost ve müttefik bir ülkenin bakanını reddetmemeli. Utanç verici rezil bir durum.

RUTTE'NİN APTALCA ADIMI
Hidde Bouwmeester: Gerçeklere dayanmak istiyorum. Türkiye'deki 'Evet' kampanyası için toplantı ve gösteri hakkı yasak. Bu Rutte'nin aptalca bir adımı. Bir Hollandalı olarak, Rutte ve Hollanda devleti tarafından çiğnenen uluslararası hukuktan kendimi uzak tutuyorum. Umuyorum ki, Wilders bunu kendi lehine kullanmaz. Umarım ki Hollandalı Türkler, birçok Hollandalı'nın bu durumu desteklemediğini anlarlar. Herkesin birbirini kabul edip saygı duymasını istiyorum.

ÜLKEME TÜKÜREYİM
Demy Steffens: PKK'lı teröristler burada iyi karşılanıyor ama sadece konuşma yapmak isteyen genç bir bayan aynı şekilde karşılanmıyor. Hollanda korkak köpekleri olan bir polis devletidir. Ülkeme tüküreyim. Rutte, Hitler ailesinden...

DEAŞ'A BİLE ÖZGÜRLÜK VERDİK
Mariska Stout: Skandal. Hollanda bütün terör örgütlerine özgürlük ve alan açıp rahatça protesto yapma özgürlüğü veriyor. DEAŞ'a bile. Peki Türk bakanı neden engelliyorsunuz? Bu olay nereye gidiyor? Eski bakan Ben Bot'un da bizim gibi düşünmesi güzel.


* Hollanda'nın faşist uygulaması, kendi vatandaşlarını bile rahatsız etti. Türklere destek için gelen bazı Hollandalılar 'Evet' rozetleri takarak Türk vatandaşlarına destek verdi.