Yuhgeneral

FETÖ’nün Genelkurmay Başkanlığı’ndaki cuntasına yönelik iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Sanık Korgeneral İlhan Talu, Tuğgeneral Mehmet Partigöç ile Tümgeneral Baki Kavun tüm suçlamaları inkar etti! Ancak kamera kayıtları, darbecilerin yalanlarını gözler önüne serdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2017 Güncelleme 09 Mart 2017, 01:47
Yuhgeneral

İÇİNDEKİLER

Darbeci hainlerin 15 Temmuz gecesi kurşunlar yağdırdığı en önemli kent Ankara'ydı. O kara gecenin en önemli noktası ise Genelkurmay Karargahı'ydı. İşte, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili 221 kişi hakkında hazırlanan çatı iddianamesi tamamlandı. İddianamedeki 38 kişinin "Yurtta Sulh Konseyi"nin içinde yer aldığı anlatıldı. Bu iddianame dün mahkeme tarafından kabul edilirken, detayları yalanları ortaya çıkarttı. Sanıkların "darbede aktif rol almadıkları, FETÖ ile bağlantılarının bulunmadığı" yönündeki savunmaları, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki görüntülerle yalanlandı. İşte 3 sanık komutanın ifadeleri:



Eski Korgeneral İlhan Talu: Genelkurmay Personel Daire eski Başkanı Korgeneral İlhan Talu darbe gecesi karargahtaki hareketliliği görünce makamına geçtiğini söyledi. Saat 01.00'e kadar ışıkları söndürüp, kapıyı içerden kilitleyerek beklediğini belirtti. 16 Temmuz'da saat 10.00'a kadar odasından çıkmadığı yönünde ifade verdi. Karargahın kamera görüntüleri ise Talu'nun ifadesindeki çelişkiyi ortaya koydu. İddianamede Talu'nun, darbe gecesi karargah koridorlarında elinde dosyalarla göründüğü görüntülere yer verildi.



Eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç: Sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi, Genelkurmay Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç ifadesinde çatışmayı engellemek için karargaha gittiğini söyledi. Ancak görüntüler Partigöç'ü yalanladı. Partigöç'ün karargahta dolaştığı kameralara yansıdı. Ayrıca Partigöç'ün yakalanmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı'nda ele geçirilen sırt çantası içerisinde 3 not bulundu. Partigöç bu notlardan ikisini ailesine yazdı. Diğer notta ise "Gn. Kur. Bşk.'nın teklifi C.B. onayı ile darbeye teşebbüsten Org. Adem Huduti'nin görevden alınması, valilik (İstanbul) helikopterlerin kalkmasına müsaade etmiyormuş/Yunanistan" ifadeleri yer aldı.

Polise 'Pelin', MİT'e 'Kübra': İddianamede FETÖ'nün devlet kurumlarına kod, hassas konumdaki güvenlik yapılarına ise müstear adlar verdiği belirtildi. Terör örgütünün, "Polis" yerine "Pelin", "MİT" ve "Jandarma" yerine "Kübra" ve "Belediye" gibi kod isimleri kullandığı bildirildi.



Eski Tümgeneral Baki Kavun: Genelkurmay Harekat Plan Daire eski Başkanı Baki Kavun, darbeci Özel Kuvvetler personelince elleri ve gözleri bağlanarak derdest edildiğini öne sürdü. Ancak görüntüler, Kavun'un 15 Temmuz gecesi karargah içerisinde rahatlıkla dolaştığını ve hatta telefonunu kullandığını gözler önüne serdi.