Türkiye'den ABD'ye şok!

PKK'nın Suriye kolu PYD'de ekonomik destek sağladığı iddia edilen ABD merkezli yardım kuruluşu görünümlü Mercy Corps'un Türkiye'deki faaliyetleri durduruldu.

Giriş Tarihi 09 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 09 Mart 2017, 18:17
Türkiye’den ABD’ye şok!

İÇİNDEKİLER

Suriye PKK'sına insan, organ ve silah kaçakçılığı için hizmeti veren ABD merkezli 'Mercy Corps' adlı kuruluşun Türkiye'deki faaliyetleri durduruldu. 'Yardım kuruluşu' maskesi altında çalışan ve dünya genelinde yaygın bir ağı bulunan Mercy Corps personelinin, Suriye'de PKK/PYD'ye Afrin-Azez arasında kaçakçılık için lojistik destek sağladığı ortaya çıkmıştı. Tıpkı Mercy Corps gibi GOAL, IRC ve IMC gibi batılı derneklerin de daha önce Suriye'ye yardım adı altında PKK'ya destek verdiği belirlenmişti. Çalışma alanı Suriye olan ABD ve Avrupa merkezli derneklerin, başta CIA olmak üzere Batılı istihbarat kuruluşları tarafından yönetildiği, bu derneklerin başındaki isimlerin de 'emekli' İngiliz, ABD'li, Alman ve Fransız askerler olduğu belirtiliyor.

KAMYON KAMYON SİLAH
Paravan yardım derneği Mercy Corps'un, Suriye PKK'sı PYD'ye yardım aktardığı tespit edilmiş, bölgede International Medical Corps ve Medical Relief gibi örgütlerle birlikte hareket ettiği belirlenmişti. Bu kuruluşların sözde yardım kamyonları, PKK'ya silah taşıma ve kaçakçılık faaliyetleri için kullanılıyordu. Terör örgütü, Mercy Corps işbirliğiyle yasadışı silah, organ ticareti ve kaçakçılık yaparak yılda yüzbinlerce dolar gelir sağlıyordu. Bu yasadışı faaliyetlerin tamamının ABD'li kurumların 'yardım' kılıfı altında gerçekleştirildiği belirtiliyor.

SAHTE KİMLİK ÖRGÜTLERİ
Mercy Corps ve benzeri ABD menşeili kuruluşlar, Avrupa'dan bölgeye insan taşıma amaçlı olarak da kullanılıyor. Bölgeye gelen batılıların bu dernekler üzerinden Suriye topraklarına geldiği ifade edilirken Haseke, Ayn el-Arab, Afrin ve Tel Abyad'dan bazı teröristlerin de 'aktivist' adı altında sahte kimliklerle bölgeye getirildiği, oradan da Avrupa'ya ulaştırıldığı iddia ediliyor. Ayrıca Avrupa'dan gelen yabancı militanlar da yine bu sözde yardım kuruluşları aracılığıyla Türkiye'ye gelerek PYD'ye katılıyor. Terör örgütlerine paravan olan bu ve benzeri derneklerin, PYD bölgesinde de ciddi siyasi angajmana sahip olması dikkat çekiyor. PKK/PYD'li teröristlerden bazıları, bu derneklere ait kimlikleri kullanarak Türkiye'de toplantılar düzenlemişti. 'Seminer' adı altındaki örgüt toplantılarından bazıları da bu kimliklerle Mersin'de yapılmıştı.

KARAPARA KURYELERİ
GOAL, IRC ve IMC adlı kuruluşların başını çektiği derneklerin Suriye'ye yardım adı altında terör örgütü PYD'ye para aktardığını ortaya çıkmıştı. 3 kuruluşa bağlı 14 dernek son bir yılda Haseke, Afrin ve Ayn el-Arab'da PYD'ye 500 milyon dolar göndermişti. Birçoğu ABD ajanı olan dernek görevlileri, nakdi yardım yasak olduğu halde kuryelerle birlikte PYD bölgesine para ve silah taşıyordu. ABD ve Avrupa merkezli kuruluşların 'yardım' etmek için hep PYD bölgesini tercih etmesi dikkat çekiyor.