Hedef komutandı

Darbeye kalkışan FETÖ askerleri önce Genelkurmay karargahını hedef seçti. Burada komuta kademesine yönelen sözde askerler Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ı rehin aldı. Komutan operasyon ile kurtarılırken hainler de tek tek gözaltına alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2016 Güncelleme 17 Temmuz 2016, 03:09
Hedef komutandı

İÇİNDEKİLER

Darbe kalkışması yapan FETÖ terör örgütü mensubu askerler Ankara'da öncelikle Genelkurmay Karargahı'nı hedef seçti. Darbecilerin buraya 800 kişiyle girdiği belirtildi. Öncelikle komuta kademesine yönelen darbeciler Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı silah zoruyla rehin aldı. Diğer kuvvet komutanlarına da yönelen teröristler karargahı ele geçirip darbe amaçlarına ulaşmayı planlamıştı. Bu gelişmeler yaşanırken bir helikopterin Genelkurmay Karargahı'ndan havalandığı gözlendi. Helikopterde Orgeneral Hulusi Akar'ın olma ihtimaline karşı polis takibini artırdı. Helikopter yine Ankara'da bulunan Akıncılar Üssü'ne indirildi. Hulusi Akar'ın bu üste tutulduğunu tespit eden polis operasyon hazırlıklarına da başladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Akıncılar Üssü'ne saat 07.45'te düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Hulusi Akar'ın sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, darbe girişimine karşı yürütülen operasyonun başına geçerek göreve başladı.



POLİSE TESLİM OLDU
Akar daha sonra Başbakan Binali Yıldırım'ın basın toplantısında gazetecilerin karşısına çıktı. Sabah saatlerinde ise darbeci askerlerin ele geçirdiği Genelkurmay Başkanlığı, polisler ve halk tarafından kuşatıldı. Teslim ol çağrılarına olumlu yanıt veren 700'den fazla darbe girişiminde bulunan er ve erbaş polislere teslim oldu.



KOŞARAK KAÇTILAR
Genelkurmay'ı ele geçirmeyi amaçlayan darbeciler polisin ve halkın baskısına daha fazla dayanamadı. Çoğu darbeci silahlarını bırakıp koşarak karargahı terkederken 700'den fazla terörist teslim oldu. Polis darbecilere kelepçeyi taktı.