Çılgın şikayet!

Harşena Dağı’na yapılan Ferhat Tüneli’ne taş koyan çılgın arkeolog bölgede ‘hazine var’ iddiasıyla şikayette bulundu. Belediye Başkanı, Facebook’ta duruma isyan etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2016 Güncelleme 04 Temmuz 2016, 00:00
Çılgın şikayet!

İÇİNDEKİLER

Amasya Belediyesi tarafından kent içi trafiğini rahatlatmak amacıyla, Harşena Dağı'na yapılan 970 metrelik tünelin inşaatına geçen Nisan ayında başlandı. Tamamlanmasına çok az süre kalan tünel için arkeologluğa soyunan bir vatandaş BİMER'e şikayette bulundu. Çalışmanın gözlem altında tutulmasını istedi. Tünelin yapıldığı alanda çok sayıda kral mezarı ve hazinenin olduğunu belirten adam, "Tünel açılan yerde 5 tane kralın ve ailesinin mezarı var. Burada çok büyük bir hazine var. Daha önce konuşmuştum. Normalde burası SİT alanı olduğu için kazı yapmak yasak ancak tünel açılıyor. Bu şekilde projeler ile bu hazineye ulaşmak isteyen belli güçler var. Burasının gözlem altında tutulmasını istiyorum" dedi.

İDDİA ASILSIZ
Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise duruma isyan etti. Çalışmaların son sürat devam ettiği ve il için son derece önemli olan tünelin asılsız iddialarla karalandığını belirtti. Özdemir, şikayette bulunan kişinin orada hazine olduğunu iddia ettiğini söyleyerek "Bunlara gülüp, geçiyoruz. Bizim açtığımız tünel dağın zirvesinin 380 metre altında ve çok sert bir kayanın içerisinde. O günkü şartlarda o insanların kayayı eşerek oraya bir hazine saklayabilmeleri mümkün değil" diye konuştu.