İstanbul uçtu!

Şehirlerarası yollarda bayram yoğunluğu yaşanırken, Atatürk Havalimanı da farksızdı Birçok havayolu şirketi ek seferler koydu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2016 Güncelleme 03 Temmuz 2016, 00:00
İstanbul uçtu!

İÇİNDEKİLER

Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte vatandaşlar yollara düştü. Tatilciler İstanbul Atatürk Havalimanı'na akın etti. 9 günlük izinlerini memleketlerinde ve tatil yerlerinde geçirmek isteyenler, yoğunluk nedeniyle uzun kuyruklar oluşturdu. İç ve dış hatlar doldu taştı. Görevliler yolcu işlemlerini hızlandırmak için yoğun çaba harcadı. Hava yolları firmaları da yolcularına, uçuşlarından 3 saat önce alanda olmaları konusunda uyarıda bulundu. Artan talebi karşılamakta zorlanan şirketler çareyi ek sefer koymakta buldu.

TERÖR ETKİLEMEDİ
Tüm Türkiye'yi derinden sarsan Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrası vatandaşlar, teröre inat seyahatlerinden vazgeçmedi. Yaklaşık 300 bin kişinin de bayram tatilini yurt dışında geçireceği açıklandı. Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarının dış hatlar terminali de en yoğun günlerini yaşadı.

BİLETLER CEP YAKTI
Bayram tatiline uçakla gitmek isteyenler kısa sürede biletleri tüketti. Biletini son güne bırakanlar yüksek rakamlarla karşılaştı. Bayram öncesinde tek yön ortalama 150 liradan satılan biletler, 600 liraya kadar yükseldi. Gidiş-dönüş biletleri ise bin liranın üzerine fırladı. Vatandaşlar fahiş fiyatlara isyan etti.