Gülen'in gazetesi!

PKK ve Gülen'i eleştirdiği için Cumhuriyet'ten kovulan CHP Milletvekili Mustafa Balbay, sert konuştu: Gülen'in her şeyini doğru kabul ediyorlar, sayfalarını açıyorlar. Gazete köklerinden uzaklaştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2016 Güncelleme 04 Şubat 2016, 01:55
Gülen’in gazetesi!

İÇİNDEKİLER

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, köşe yazılarına son veren Cumhuriyet gazetesine ağır suçlamalarda bulundu. Balbay, Cumhuriyet gazetesine daha hapisteyken gönül kırgınlığı olduğunu ancak gazeteye bağlılığı nedeniyle bunları dile getirmediğini ifade etti. İşte Balbay'ın açıklamaları:

CUMHURİYET gazetesinin içinde bulunduğu durum 12 Eylül'den beter bir tablo. Gazete bir yandan insan hakkı ihlali haberi yaparken izinde olduğum günlerde işten çıkartılıyorum. Bu da insan hakları ihlali değil mi! Cumhuriyet, Atatürk'ün adını verdiği bir gazete. Ancak bugün köklerinden ve kimliğinden uzaklaştığını görüyoruz.

ŞİMDİ çizgisine saygısı olmayan, Cumhuriyet'e gelmeden önce Cumhuriyet'e hakaret etmiş kişiler yazar yapılıyor. Tabi ki Kürtlerin hakları önemli. Ama Kürt sorunu ayrı, Kürtçülük ayrı. Kürt illeri tanımını gazetede görünce irkildim. Ne diyeceğiz bundan sonra? Türk illeri, Türkmen illeri, Arap illeri mi diyeceğiz?

HİÇBİR devlet, içindeki farklı yapılanmaları, bu yapılanma içindeki kişi ya da grupları kabul etmez, bu suçtur. Bu insanların adil yargılanmasını isteyebilirsiniz. Ancak onların her yaptıklarının doğru olduğunu savunmayı Cumhuriyet okuruna anlatamazsınız. Gazete Gülen'in yaptığı her şeyi mübah olarak görüyor, onlara haksızlık yapıldığını savunuyor.

OYSA bu yapılanmanın devletin içinde hangi noktalara geldiğini geçmişte en çok gündeme getiren Cumhuriyet'ti. Şimdi Cumhuriyet gazetesinin çizgisiyle ters bir tabloyla karşı karşıyayız. Balbay'a tahammül edemiyorlar ama Fethullah Gülen'in her şeyine sayfalarında yer veriyorlar.

MAALESEF Cumhuriyet esen rüzgara göre savruluyor. Gazetenin kimliğinden ve köklerinden koparıldığı ortada. Gazetenin paralel yapı tarafından finanse edildiği iddiaları var. Gazete yönetimi tarafından da bu iddialara en kısa sürede açıklık getirilmeli.