Derin darbe

Van'da bir eve yapılan operasyonda 12 PKK'lı terörist öldürüldü. Özel harekat polisi Önder Ertaş şehit oldu. Teröristlerden 4'ünün HPG'li, 3'ünün ise yabancı olduğu belirlendi. Grubun, HDP'lileri öldürüp, suçu polise atmak üzere suikast planladığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2016 Güncelleme 11 Ocak 2016, 01:21
Derin darbe

İÇİNDEKİLER

Van'da ses getirecek büyük bir eylem yapmayı planlayan teröristler, bir süre önce kente gelerek Edremit ilçesinde, Van gölü kenarında bulunan iki katlı bir evi kiraladı. Vali Konağı ve MİT binasına 500 metre mesafede olan ve ağaçlar arasında bulunan eve gelip gidenler kısa süre içinde dikkat çekti. MİT'in takip ettiği ekip, eylem hazırlığına geçince düğmeye basıldı. Tüm hazırlıklarını tamamlayan Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saat 05.30'da operasyona başladı. Evi kuşatan polis ekiplerinin "Teslim ol" çağrısına teröristler ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Yaklaşık yarım saat süren çatışmanın sonunda evde bulunan 12 terörist ölü ele geçirildi. Ancak iki çocuk babası 17 yıllık polis Önder Ertaş şehit oldu. Yaralanan 2 polis de hastaneye kaldırıldı.

12 UZUN NAMLULU SİLAH
Öldürülen 12 teröristten 4'ünün silahlı dağ kadrosu olarak bilinen HPG'den olduğu anlaşıldı. 3 teröristin ise yabancı uyruklu olduğu ortaya çıktı. Evde 12 uzun namlulu silah, bir Biksi makineli tüfek, bir G-3 tüfek, 30 el bombası, çok sayıda örgütsel doküman bulundu. Teröristlerin, Tahir Elçi örneğinde olduğu gibi bölgedeki HDP'li siyasiler ve Alevi kanaat önderlerine suikast düzenleyerek suçu devlete atıp, halktan destek sağlamak için eylem planladığı anlaşıldı.

EV KİRALAMIŞLAR
Operasyonla ilgili bilgi veren Van Valisi İbrahim Taşyapan, "Örgüt mensupları büyük bir eylem için Van'a gelip bu evi kiralamışlardı. Bunu önlemiş olduk. Polisimiz de takipteydi. Saat 05.30'da operasyon düzenlendi. Silahla karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 12 terörist ölü ele geçirildi. Operasyonda görev alan arkadaşlara teşekkür ederim. Şehidimize Allah'tan rahmet dilerim" diye konuştu.



Güvenlik güçlerinin evden kaçarken öldürdüğü teröristler böyle görüntülendi.

ÖNDER ALTINAL-ÖZGÜR CEBE