Yüzü güldü

Bedensel engelli Zeynep Uysal'ın tekerlekli sandalyesi geçen Pazar piknikte kayboldu. Derin bir üzüntü yaşayan küçük kızın görüntüsü tüm Türkiye'yi sarstı. Dün bulunan sandalyesi ile sevinç çığlığı atan Zeynep, dans edip şarkı söyledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Aralık 2015 Güncelleme 30 Aralık 2015, 01:56
Yüzü güldü

İÇİNDEKİLER

Samsun İlkadım'da yaşayan Hülya ve Özkan Uysal çiftinin kızı Zeynep (8), belden aşağısı felçli olarak dünyaya geldi. 5 ay önce gelen özel yapım tekerlikli sandalyesiyle engelini unuttu. Aminos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlikli Sandalye Dans Grubu'na katıldı. Dans eğitimi almaya başladı. Geçen Pazar piknik yapmak için ailesiyle Batı Parkı'na gitti. Burada tekerlekli sandalye kayboldu. Kızının içine kapanıp ağlamasına dayanamayan aile soluğu poliste aldı. Anne Uysal, "Nasıl bir vicdanları var" diyerek hırsızlık şüphesini dile getirdi. Küçük kızın yürek burkan görüntüsü ise tüm Türkiye'yi sarstı.

'BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ'
Dün de Zeynep'e müjdeli haber geldi. Tekerlekli sandalyenin, parktan geçen engelli Ramazan Kara tarafından Baruthane Mahalle Muhtarlığı'na teslim edildiği ortaya çıktı. Muhtar Mustafa Öztürk'ün dün götürdüğü tekerlekli sandalyesine tekrar kavuşan küçük kız, büyük mutluluk yaşadı. Dans edip gülücükler saçtı. Çok mutlu olduğunu dile getiren küçük kız, "Benim için çok önemliydi. Bulunduğu için çok mutlu oldum. Bununla okula gidiyorum. Herkese teşekkür ederim" dedi.



Belden aşağısı felçli olan Zeynep Uysal'a 5 ay önce özel yapım tekerlekli sandalye hediye edildi. Bununla hayata tutunan küçük Zeynep, dans dersleri almaya başladı. Hafta sonu sandalyesini kaybetmesiyle tüm neşesi kaçtı. TAKVİM, vicdansız hırsızları haber yaptı. Yaptıklarından utanan hırsızlar ise sandalyeyi bir köşeye bıraktı.