Nefesleri kesildi

Hakkari, Mardin, Bingöl ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlar tam gaz sürdü. 22 F-16 ise Kandil'i bombaladı, 23 terör yuvasını da yerle bir etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Kasım 2015 Güncelleme 22 Kasım 2015, 01:26
Nefesleri kesildi

İÇİNDEKİLER

TÜRK askeri, PKK'nın gırtlağına çöktü. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokaklardaki hendeklerin kapatılması amacıyla başlatılan operasyonlar sırasında çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü. Teröristlerin attığı roketlerden biri kobra tipi zırhlı araca isabet etti, 2 polis hafif yaralandı. 2 mahalledeki yaklaşık 50 barikat kaldırılırken, birçok hendek kapatıldı. Şu ana kadar 15 teröristin etkisiz hale getirildiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahalleleri dışındaki bölgelerde sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Bingöl'de operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri Ortaçanak ve Göltepesi bölgelerinde 5 adet sığınak buldu. Sığınaklarda ele geçirilen mühimmat ve gıda maddesi imha edildi. Diyarbakır'dan kalkan F16 savaş uçakları Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk ve Kandil bölgelerinde teröristlerce kullanılan sığınak ve barınma alanları ile ikmal noktalarını vurdu. PKK terörü bitinceye kadar operasyonların süreceği belirtildi.


PKK'nın şehir yapılanması olan YDG-H üyelerinden bir grup, Cizre'nin Sur Mahallesi'ndeki Çarkendal Tepesi'ne yine PKK flaması asmaya kalktı. Polisin müdahale etmesiyle teröristler arkalarına bile bakmadan kaçtı.


Ahmet AKKUŞ-Ömer ŞANLI