Sahte içki katliamı

İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 12'ye ulaştı. Skandal; Bursa, Bolu ve Gaziantep'e de sıçradı. Ölümlerin perde arkasından ise organize çete çıktı. Sahtekarlar, 'Bulgar rakısı' adıyla sahte içkiyi, üretip, paketleyip, dağıttı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2015 Güncelleme 30 Ekim 2015, 02:10
Sahte içki katliamı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, sahte içki şokuyla sarsıldı. İstanbul'da tam 12 kişi sahte içki yüzünden hayatını kaybetti. Tedavisi süren vatandaşların da hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Katliam gibi ölümler üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Ölenlerin alkol aldıkları yerler araştırıldı. Polis, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Fatih ilçelerinde sahte içki satışı yapan 6 büfe tespit etti.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Bu büfelerin sahipleri gözaltına alınarak, alkol sattıkları kişiler belirlendi. Gözaltına alınanların ifadesi doğrultusunda Esenler, Küçükçekmece, Bağcılar ilçelerinde 3 ayrı imalathaneye daha baskın yapıldı. Esenler'deki bir otopark içerisindeki minibüste içki imalatı yapıldığını belirleyen polis, operasyon düzenledi. Yüzlerce şişe sahte içki ve içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Silivri ve Kadıköy'de de bir çiftlik evi basıldı. Adeta bir içki imalathanesine dönen evdeki aramalarda satışa hazır sahte içkiler, binlerce boş şişe ve bandroller ele geçirildi. Toplam 15 kişiyi gözaltına alan polis, şüphelilerin üretim ve dağıtım ağı oluşturduklarını, organize bir şekilde çalıştıklarını tespit etti. Sahte içki ürettikleri öğrenilen şüphelilerin ele başlarının N.B., İ.B., M.K., ve A.K. olduğu ortaya çıktı. Bu kişilerin daha önceden sahte içki üretmek suçundan defalarca gözaltına alındıkları, ancak ölen kimse bulunmadığı için, serbest bırakıldıkları belirlendi.

OPERASYONLAR TAM GAZ
İstanbul dışında da operasyonlar sürdü. Bolu'daki bir restoranda 494 şişe sahte rakı ele geçirildi. Bursa Gemlik ilçesinde de bir aracı durduran polis, 74 şişe bandrolsüz içki buldu. Gaziantep polisi de, bir eve yaptığı baskında, sahte içki imalatı için kurulmuş düzenek ile binlerce litre alkol, rakı ve viski ele geçirdi.