Sel ve fırtına vurdu

Marmara ve Batı Karadeniz'de etkili olan yağış hayatı vurdu. Sapanca ve Ferizli ilçelerinde evleri su bastı; araçlar sürüklendi. Yaşlılar ölümle burun buruna geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2015 Güncelleme 01 Ekim 2015, 00:00
Sel ve fırtına vurdu

İÇİNDEKİLER

Türkiye genelinde devam eden sağanak yağış ve fırtına Marmara ile Batı Karadeniz'de etkili oldu. Sakarya'nın Sapanca ve Ferizli ilçelerinde çok sayıda evi su bastı, derelerin taşması sonucu Sapanca- Kocaeli karayolu ulaşıma kapandı. Kozlu-Zonguldak karayolu da trafiğe kapandı. Düzce Akçakoca'da dalgaların boyu 5 metreyi buldu.

AFAD DEVREYE GİRDİ

SAKARYA: Sapanca'da Kurtköy deresinin taşmasıyla bir sitenin yolunda çökme meydana geldi. AFAD ekipleri, evlerinde mahsur kalan 20 vatandaşı güvenli bölgelere taşıdı. Kocaeli ve Adapazarı yönlerine ulaşım sağlanamadı.

DÜZCE: Akçakoca'da fırtına nedeniyle dalga boyu 5 metreyi buldu. Belediyenin bayrak direğine yıldırım düştü.

BURSA: Gemlik ilçesinde çok Gemlik ilçesinde çok sayıda ev ve dükkanı sel bastı. Mahsur kalan vatandaşları dalgıçlar kurtardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesiminde kuvvetli yağışlar olması bekleniyor. Hava sıcaklığı Batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.