Garip dostluk

Samsun'da yaşayan Ali Kemal Üst, Garip adlı köpeği ile Şampiyon isimli koçunu hiç ayırmadı. İki dost, ahırda koyun koyuna yaşadı. Ancak sahibi koçu kurban pazarında satılığa çıkardı. Yemeden içmeden kesilen Garip ise onu yalnız bırakmadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2015 Güncelleme 17 Eylül 2015, 00:00
Garip dostluk

İÇİNDEKİLER

İnsanlığın hanesinden kavga gürültü eksilmedi. Samsun'dan gelen bir hikaye ise herkese hayat dersi verdi. Samsun Canik'te yaşayan Ali Kemal Üst, kendisine bir Kangal köpeği aldı. Adını Garip koydu. Sonra Şampiyon ismini verdiği koçu doğdu. Garip ile Şampiyon birbirini çok sevdi. Hatta ikisi ahırda birlikte büyüdü. Ancak sahibi Şampiyon'u kurban pazarına götürdü. Buna üzülen Garip, yemeden içmeden kesildi. Sürekli avlayıp dostunun yanına gitmek istedi. Bunun üzerine Üst, Garip'i de kurban pazarına götürdü. Birbirlerinden hiç ayrılmayan ikili ise herkesin yüzünü güldürdü.

ISRARLA HAVLAYINCA
Ali Kemal Üst ise şunları söyledi: "Garip bir yaşındayken Şampiyon doğdu. Onlar 3 yıl aynı ahırda yattı, dost oldular. Şampiyon nereye giderse Garip de oraya gitti. Kurban pazarına gelirken de Garip ısrarla havladı, biz de onu pazara getirmek zorunda kaldık. Burada da ayırmadık. Nasıl olacak bilmiyoruz. Garip çok üzülüyor. Şampiyon'un kurbanlık olacağını anlamış gibi. Son günlerde yemeden içmeden de kesildi, zayıfladı. Koyunla köpeği satın almak isteyen olursa verebiliriz ama kıyıp da vermek istemiyorum. Garip'in durumu daha da kötüleşirse Şampiyon'u satmaktan vazgeçebilirim."