Türk filmi

Suriye konulu filmin çekimleri Validebağ Korusu'nda yapıldı. Senaryo gereği araçlar yakıldı, duman her yanı sardı. Vatandaş 'Yanıyoruz' diye evlerinden çıktı. Çevreciler ise 'tedbirsiz çekimle' ilgili soluğu savcılıkta aldı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2015 Güncelleme 15 Eylül 2015, 00:48
Türk filmi

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da araçların ateşe verildiği film sahnesi, yangın paniği yaşattı. Vatandaşlar "Validebağ yanıyor" diye evlerinden çıktı. Çevreciler ise ateşli sahneler nedeniyle korunun yangın tehlikesi atlattığı iddiasıyla ayaklandı. Olay, dün sabah Validebağ Korusu'nda yaşandı. Bir televizyon kuruluşu için Üsküdar yapım tarafından çekilen "Hayat Çizgisi Suriye" adlı filmin çekimleri Validebağ Korusu'nda başladı. Suriye'yi konu alan film için senaryo gereği Haydarpaşa Numune Hastanesi binasına, "Nizip Devlet Hastanesi" tabelası asıldı. Çekimlerde Gaziantep plakalı araçlar kullanıldı. Senaryo gereği, bazı araçlar yakıldı. Yaralılar ise etrafa saçıldı. Çekimden haberleri olmayan mahalleliler ise "Validebağ yanıyor" diyerek evlerinden çıktı. Çekimler sırasında korunun yangın tehlikesi atlattığı iddiası ise paniği ikiye katladı. Çevrecilerden ise çekim ekibine tepki yağdı. Araçların yandığı sahneler sırasında koru güvenliğinin ihlal edildiğini ve çekimlerin izin alınmadan yapıldığını savunan Validebağ Gönüllüleri, yapım şirketi ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Çevreciler, ateşli sahneler sırasında tedbir amaçlı itfaiye ve polis ekiplerinin alanda olmamasına tepki gösterdi. Dizi ekibi ise hastane yönetiminden ve İstanbul Valiliği'nden izin aldıklarını belirtti. Validebağ Gönüllüleri'nden Arif Bilgin, korunun 1. derece doğal SİT alanı olduğunu hatırlatarak, çekimler için İstanbul I Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'ndan izin alınması gerektiğini vurguladı.

Film çekimleri için Haydarpaşa Numune Hastanesi binasına "Nizip Devlet Hastanesi" tabelası asıldı. Çekimden habersiz olan bazı vatandaşlar ise sokağa saçılan yaralıları görünce fenalaştı. Çevrede güvenlik tedbiri almayan çekim ekibine tepki yağdı.



İç savaş ve DAEŞ tehdidi altındaki Suriye'nin anlatıldığı filmin çekimleri olaylı başladı. Koru içinde çekim yapan film ekibi, senaryo gereği bazı araçları ateşe verdi. Alevlerin ağaçlara sıçradığına dikkat çeken çevreciler isyan etti.



Film çekimi için gerekli tedbirlerin alınmadığı, çekimler sırasında Validebağ Korusu'nun yanma tehlikesi atlattığı iddia edildi. Senaryo icabı yanan araçları gören vatandaşlar ise panikledi.