Bu ne beachim iş

Yurdum insanı bayram tatili için Bodrum'a aktı! 141 bin kişilik ilçenin nüfusu 2 milyona ulaştı! Bu nedenle fırınlarda ekmek kalmadı. Sular akmadı! Cep yakan "beach"lerde uzanacak şezlong bulunamadı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2015 Güncelleme 18 Temmuz 2015, 00:53
Bu ne beachim iş

İÇİNDEKİLER

Bir zamanlar sadece şarkılarda vardı... "Nerden başlasam, nasıl anlatsam" sözleri her daim onu anlattı! Ancak Bodrum romantik ve yalnız hallerinden sıyrılıp kalabalığa karıştı! Hal böyle olunca Bodrum'a ilgi arttı! Bu nedenle fiyatlar fırladı. Bir lahmacun 39 TL'ye satıldı. Otlu pide 49, etli ekmek 54, limonata 30, hamburger ise 59 TL'den satıldı! Sahile iskele çekip halk plajını "beach"e çeviren işletmeler, pahalılıkta sınır tanımadı! Beachler'e giriş 300 TL'lere kadar çıktı! Ancak buna rağmen yurdum insanı Ramazan Bayramı tatilinde Bodrum'u yalnız bırakmadı. Nüfusu 141 bin olan Bodrum, bayram tatili nedeniyle rekor kırdı. Nüfusu bir anda 2 milyona çıktı. Bu nedenle fırınlarda ekmek kalmadı.

TEK GİDİŞ UÇAK BİLETİ 780 TL...
Market rafları tam anlamıyla boşaldı. Tatilciler araçları için otoparklarda yer bulamadı. En fenası da sudandı! Yoğunluk nedeniyle Bodrum'da su sıkıntısı başladı. Kesintiler yapılınca bayramın ilk gününde sular akmadı. Lüks otellerin depoları krize fayda sağlamadı. Bodrum'a su takviyesi için Milas'ta kesintiler yapıldı. Bu yüzden Kuyucak Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar yol kapatıp eylem yaptı. Sıcak kumlardan serin sulara atlamak isteyen tatilciler de hayal kırıklığı yaşadı. Çünkü plajlarda şezlong atacak yer dahi bulunamadı. Denize dalan yurdum insanı ise kalabalıktan kulaç atamadı. Çünkü her attığında başka birine çarptı! Ancak buna rağmen tatilciler Bodrum'a gitmek için paraya kıydı! Arefe günü Bodrum'a tek gidiş uçak bileti 780 TL'den satıldı!

ÇAĞLAYAN İSYAN ETTİ
Bodrum pahalılıkta sınır tanımadı! Kentte sadece lahmacun değil pazarlar da pahalıydı. Bodrum'a ilgi artınca fiyatlar da katlandı. Buna ünlü isimler bile isyan bayrağı açtı. Onlardan biri de Armağan Çağlayan'dı. Çağlayan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından şunları yazdı: "Sonra turizm neden çöktü. Çöker tabii! Dün 25 lira istediğin şeye bugün 50 lira diyorsun. 'Neden' diye sorunca da 'Bugün bayram diyorsun.' Oldu!"

NE VAR NE YOK!
75 liraya lahmacun+ayran var, 1 TL'ye ekmek yok.
Deniz var, su yok.
Saati 20 TL'lik otopark var, yer yok.
Markete zam var, rafta ürün yok.
Kalabalık var, huzur yok.

UFUK ÖZCAN