Melek ve şeytan

Özgecan, Türkiye'yi yaktı. O artık çiçek bahçesinde yatan bir kahramandı. Acılı baba ise tüm insanlığa örnek olacak açıklamalar yaptı. "Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun. Sevgiden başka çaremiz yok" diye haykırdı. Evladı katil olan babanın marifetleri de cani oğlunun ifadelerine yansıdı: "Bileklerini kestiğimde canlıydı. Babam cesedi yakmak için benzin getirdi. Poşet verdi. O poşete elleri koyup babamın evinin tuvaletine sakladım..."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Şubat 2015 Güncelleme 17 Şubat 2015, 01:39
Melek ve şeytan

İÇİNDEKİLER

Hayattı... Hayalleri ve umutları vardı. Ancak insanlığın utanç duyduğu o cani, 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ı yaşamın kollarından kopardı. Mersin Tarsus'ta katledilen üniversiteli Özgecan'ın ağıtları dün de vardı... Türkiye karalar bağlayıp Özgecan'a ağladı. Talihsiz kızın çiçek bahçesine dönen mezarı ziyaretçi akınına uğradı. Genç kızın çiçekler içindeki kabrini ziyaret edenler "Canilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bu katliam sadece Aslan Ailesi'ni değil, tüm Türkiye'yi üzdü" şeklinde açıklamalar yaptı. Ve tabii ki gözyaşının adresi Özgecan'ın Tarsus'taki baba ocağıydı.

'CEZALARINI ÇEKSİNLER'

Baba Mehmet ile anne Songül Aslan, dün de taziye çadırında başsağlığı dileklerini kabul etti. Bu sırada kızının fotoğrafını seven Mehmet Aslan herkesi ağlattı. Baba Aslan'ın gözyaşları insanlığın kalbine sel olup akarken açıklamaları da bir o kadar ibretlikti: "Rabbim yavrumu özel yaratmış, güzel yaratmış, çok sevdi yanına aldı. Ben milletimizden çok şey bilmem ama, Ma'un Suresi'ni, Ali İmran Suresi'nin 103. ayetini ve Asr Suresi'ni okumalarını tavsiye ediyorum. Bu ayetler bana göre çok önemli. Doğru yolu bulmak çok zor. Gözümüz körleşiyor, kulaklarımız sağırlaşıyor. Herkes kalbindeki sesi iyi dinlesin. Sevmekten başka bir çıkar yolumuz yok. Bu vahim olayı yapanlara zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun. Devlet büyükleri teker teker aradı, baş sağlığında bulundu. Hepsine ayrı ayrı şükranlarımı ve minnetimi bildirmek istiyorum." Acılı baba Aslan ibretlik sözler söylerken, katil Ahmet Suphi Altındöken'in savcılık ifadeleri bir kez daha tüyler ürpertti. Cani adam, arkadaşı Fatih Gökçe söylediği için genç kızın ellerini kestiğini öne sürdü.

HIRILTILAR GELİYORDU

Suçu arkadaşının üzerine atan cani hem kendi vahşetini hem de babası Necmettin Altındöken'in marifetlerini tek tek sıraladı: "Tecavüz etmedim. O bana saldırdı. Beni tırnaklayıp biber gazı sıktı. Kendime hakim olamadım. Boğazına bıçak sokarak şah damarını kestim. Bu sırada Fatih DNA izi kalmasın diye bileklerini kesmem gerektiğini söyledi. Bileklerini kestiğimde ise kızdan hala hırıltılar geliyordu. Eve gittim. Tam araçtan inerken babam yanımıza geldi. Babam cesedi yakmam için benzin getirdi. Sonra da minibüste kalan kitapları yaktı. Ardından babamdan poşet istedim. Poşete kestiğim bilekleri koyup babamın evinin alt katındaki kullanılmayan tuvaletin içine sakladım. Babam ayrıca eşyaları alıp evine götürdü ve avlunun içine koydu."

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Vahşetin diğer canisi Fatih Gökçe ise suçu arkadaşına attı. Gökçe jandarmada verdiği ifadede, kendisini azmettiricilikle suçlayan arkadaşının Özgecan'ı öldürdüğünü anlattı. "Bana, 'Geminin oradan bir cono aldım, beni soymaya çalıştı, yüzüme biber gazı sıktı. Ben de bıçağı salladım. Biraz boğuştuk. Arkada yatıyor, ölük' dedi" diyen Gökçe, avukatının uyarısıyla ifadesini yarıda kesti.

O KATİLİN PORTRESİ

İnsanlık Özgecan'la öldü. Onu öldüren katilin geçmişi ise tam anlamıyla karanlıktı. Mahallede 'içine kapanık' olarak tanınan, insanların yüzüne bakmaktan çekinen bir portre çizen zanlı, kuyumculuk yapan babasının iflasından sonra minibüs şoförlüğüne başladı. Ancak durumundan şikayetçiydi. Çevresindekilere sürekli "Bu işi yapmak istemiyorum" diyordu.

EŞİ EVİ TERK ETTİ

Etrafındaki insanlar, sigara sararken içine uyuşturucu koyduğunu öne sürdüler. Başka suçlardan kaydı bulunan zanlının 8 yıl önce trafik kazası geçirdiği ve bir süre yoğun bakımda kaldığı, kazadan sonra psikolojik problemler yaşadığı iddia edildi. Aslen Tarsuslu olan Ahmet Suphi Altındöken'in arkadaşı Fatih Avşar ise katili şu sözlerle anlattı: "Okulda da kızlara omuz atar, sataşır, laf atardı. Pisliğin tekiydi. Toplum içinde olması tehlikeydi." Tarsus'taki bu evde kalan katilin eşi ise ortalıktan kayboldu. 20 yaşındaki minibüs sürücüsü Ahmet Suphi Altındöken'in eşi, 4 yaşındaki oğlunu da yanına alarak mahalleyi terk etti.

ÖZGECAN UMUT OLDU

Kayseri'deki
Özgecan Aslan eyleminde tecavüz mağduru olduğunu anlatınca herkesi ağlatan 16 yaşındaki M.N., Özgecan'ın kendisine umut olduğunu söyledi. Genç kız "Yaşadıklarım aklıma geldi. 'Madem kaçamadım o zaman Özgecan'a sahip çıkacağım' dedim. Herkes başından geçen varsa, lütfen çekinmeden konuşsun" dedi.

YALNIZ KALINCA AĞLADI

Derya Çakır isimli vatandaş, Özgecan Aslan'a yapılanları protesto etmek için Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda tek kişilik oturma eylemi yaptı. Ancak 27 yaşındaki kadın, arkadaşlarından destek göremediği ve tek başına kaldığı için gözyaşlarına boğuldu.

ANNE KONUŞTU

Katilin annesi Naciye Tan, dün yaşadıklarını anlattı: "Eşimle 22 yıl evli kaldım. Sonra ayrıldık. Ben de çocuklarımın babasından şiddet gördüm. Oğlumu babasından koruyamadım. Bir hafta önce onunla görüşmüştüm. Doğum günüme gelmişti. Gayet normaldi. İşine gücüne bakıyordu. Oğlumdan asla böyle bir şey beklemiyordum. O ailenin bir acısı varsa benim bin acım var. O annenin babanın ayağından öperim. Ben de anayım çünkü. Benim de kızım var. Hiçbir çocuk ne katil, ne teröris doğar. Bütün çocuklar melek doğar. Onları bu duruma getiren etkenler var..."

'BİZ DE YAŞADIK'

Çağ Üniversitesi psikoloji bölümü ve farklı fakültelerdeki arkadaşları, Özgecan Aslan'ın en son ders gördüğü sınıfta toplandı. Özgecan'ın oturduğu sıraya fotoğrafını koyan öğrenciler ve bazı öğretim üyeleri karanfil bıraktı, taziye defterine duygularını yazdı. Sınıfta "Yasta değiliz, isyandayız", "Özge için adalet için" şeklinde slogan atıldı. Özgecan'ın öldürüldüğü minibüse daha önce kendisinin de bindiğini belirten öğrencilerden M.T., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bundan bir ay önce o minibüse ben de binmiştim. Dikiz aynasındaki o iğrenç bakışları ben de yaşamıştım. Özgecan, hunharca öldürüldü. Bunu yapanlara en ağır cezalar verilsin."

"MİNİBÜSLER TAŞLANDI"

Özgecan
Aslan'ın canice öldürüldüğü minibüsün ait olduğu TOK minibüslerine tepki yağıyor. Tarsus'ta bu vahşete sessiz kalmayan bir grup vatandaş, TOK minibüslerini taşladı. Vatandaşların saldırısı üzerine minibüsçüler duraktan kaçtı. Edirne ve Diyarbakır'da ise minibüslere Özgecan'ın fotoğrafı asılarak araçlara siyah kurdele bağlandı.

ÖNCE BİR FATİHA OKUYUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgecan Aslan'ın öldürülmesi için düzenlenen protestoda dans eden Aylin Nazlıaka'ya tepki gösterdi. Erdoğan, "Bunlar kendi kültürüne, değerlerine o kadar uzaklar ki Özgecan'ımızın ölümünü dans ederek güya protesto ediyorlar. Bu ne biçim iştir. Önce sen biliyorsan bir Fatiha oku. Bilmiyorsan bir rahmet dile. Ailesine bir başsağlığı dile. Dans ediyor. Adeta sanki o ölümden zevk alıyor" diye konuştu.

KIZIMIN KANI YERDE KALMASIN

Bu arada Türkiye'yi yasa boğan Özgecan Aslan cinayeti sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın acılı aileye açtığı telefonda ne konuşulduğu öğrenildi. Anne Songül Aslan'ın telefonda Erdoğan'la konuşurken görüntüsü ortaya çıkarken, acılı annenin "Sizden destek bekliyoruz. Bu iş cezasız kalmasın. Kızımın kanı yerde bırakılmasın. Pis bir adamın bu katliamı yapmasını ben kaldıramıyorum. Kimse bu acıyı çekmesin" dediği görüldü.

BENİ DE TACİZ ETTİLER

Ünlü diyetisyen Canan Karatay, bir televizyon programında kendisinin de tacize uğradığını anlattı. Karatay başından geçeni "97 yılındaydı. Çekçekle çöp toplayan insanlar vardır hani. Ben 55 yaşındayım, bana çimdik attı. 'Ne güzel poponuz var" dedi. Ben çok sinirlendim suratına vurdum çantayla" sözleriyle anlattı.

ERKEKLİĞİMDEN UTANDIM!

Özgecan'ın öldürülmesine bir tepki de Tarkan'dan geldi. Siyah kıyafetli fotoğraflarıyla "Özgecan için siyah giy" kampanyasına destek veren Megastar "Bu ülkede kadına yönelik şiddet ve cinayetlere tanık oldukça içim yanıyor ve erkekliğimden utanıyorum" diye konuştu.

NİHAT'A ÖFKE DİNMEDİ

Twitter'da 'Mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın' diye yazan Nihat Doğan, dün gece bir televizyon kanalında özür diledi. Ama şarkıcıya tepkiler dinmedi. Doğan, Survivor isimli programın kadrosundan da çıkarıldı.

GÜLBEN YİNE KARIŞTIRDI

Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken ile Fatih Gökçe'nin Facebook hesaplarında ülkücü işaretle poz verdikleri medyaya yansımıştı. O poz üzerine Gülben Ergen, "O birleştirdiğin parmaklarınla mı kestin Özge'yi! O parmaklarınla mı yaktın sonra! Neslin kurusun" derken, bu sözler sonrası ünlü sanatçıya birçok tepki mesajı yağdı.

AVUKATLAR TEPKİLİ

Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto için Tarsus Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldığı sırada bazı avukatlar arasında Mersin Barosu'nun zanlılara avukat tayin etmesi nedeniyle tartışma yaşandı. Açıklama sonrasında avukatlardan Habip Ekmekçi katil zanlısına Mersin Barosu tarafından avukat görevlendirilmesine tepki gösterdi.

ADI OKULA VERİLECEK

Mili Eğitim Vakfı, Özgecan Aslan adına Mersin'de okul yaptıracak. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özçukurlu yaptığı açıklamada, "Kadına yönelik şiddetin bitmesinin en temel yolu eğitimden geçiyor. Bu anlamda Özgecan Aslan'ın ismini Mersin'de yaptırılacak bir örnek okula vereceğiz" dedi.

ÜÇÜ AYRI CEZAEVLERİNDE

Cani Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe, güvenlik gerekçesiyle Tarsus dışında 3 ayrı cezaevine gönderildi.

ANNE KONUŞTU

Katilin annesi Naciye Tan, dün yaşadıklarını anlattı: "Eşimle 22 yıl evli kaldım. Sonra ayrıldık. Ben de çocuklarımın babasından şiddet gördüm. Oğlumu babasından koruyamadım. Bir hafta önce onunla görüşmüştüm. Doğum günüme gelmişti. Gayet normaldi. İşine gücüne bakıyordu. Oğlumdan asla böyle bir şey beklemiyordum. O ailenin bir acısı varsa benim bin acım var. O annenin babanın ayağından öperim. Ben de anayım çünkü. Benim de kızım var. Hiçbir çocuk ne katil, ne teröris doğar. Bütün çocuklar melek doğar. Onları bu duruma getiren etkenler var..."

'BİZ DE YAŞADIK'

Çağ Üniversitesi psikoloji bölümü ve farklı fakültelerdeki arkadaşları, Özgecan Aslan'ın en son ders gördüğü sınıfta toplandı. Özgecan'ın oturduğu sıraya fotoğrafını koyan öğrenciler ve bazı öğretim üyeleri karanfil bıraktı, taziye defterine duygularını yazdı. Sınıfta "Yasta değiliz, isyandayız", "Özge için adalet için" şeklinde slogan atıldı. Özgecan'ın öldürüldüğü minibüse daha önce kendisinin de bindiğini belirten öğrencilerden M.T., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bundan bir ay önce o minibüse ben de binmiştim. Dikiz aynasındaki o iğrenç bakışları ben de yaşamıştım. Özgecan, hunharca öldürüldü. Bunu yapanlara en ağır cezalar verilsin."

MİNİBÜSLER TAŞLANDI

Özgecan Aslan'ın canice öldürüldüğü minibüsün ait olduğu TOK minibüslerine tepki yağıyor. Tarsus'ta bu vahşete sessiz kalmayan bir grup vatandaş, TOK minibüslerini taşladı. Vatandaşların saldırısı üzerine minibüsçüler duraktan kaçtı. Edirne ve Diyarbakır'da ise minibüslere Özgecan'ın fotoğrafı asılarak araçlara siyah kurdele bağlandı.

EYLEM PLANI ÇIKARACAĞIZ

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir ilk gerçekleşti. Açıklamayı Başbakan Yardımcısı Arınç'ın yerine Başbakan Davutoğlu yaptı. Kadına yönelik şiddet konusunda yeni bir eylem planı hazırlanacağını belirten Davutoğlu, "O gün sadece Özgecan değil, insanlık vicdanı katledildi. Bir ortak bilinç ortaya çıktı ve böylece birçok kadına hayat bağışlamış oldu. Özgecan hepimizin canıydı" dedi.

Deniz KARA - Neslihan ÖZBOZKURT - Mustafa KAYA - Cevdet ÖZDEMİR - Abbas ÇAKAR-Neslihan ÖZBOZKURT- Adnan AÇIKGÖZ- Murat KARAMAN-Ziya RAMOĞLU-Necati TUZCU