Hayat bilgisi sıfır

Prof. Canan Karatay ve Prof. Halit Demir'i dolandıran sahtekarlar yine iş başındaydı. Son kurban ise Prof. Dr. Mine Yazıcı oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2014 Güncelleme 01 Eylül 2014, 00:31
Hayat bilgisi sıfır

İÇİNDEKİLER

Ünlü diyet uzmanı Prof Dr. Canan Karatay ve deprem profesörü Halit Demir'den sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Çeviribilim Bölümü, İngilizce Mütercim Tercümanlık Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mine Yazıcı da telefonla dolandırılan profesörler arasına katıldı. Şaşkınlık yaratan dolandırıcılık olayı şöyle gelişti. Geçen hafta cep telefonundan Profesör Mine Yazıcı'yı arayan bir kişi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olduğunu söyledi.

PKK'NIN TELEFON FATURASI
Dolandırıcı, Yazıcı'nın banka hesaplarından PKK'ya ait bir cep telefonu numarasının 17 bin liralık faturasının ödendiğinin tespit edildiğini, bununla ilgili soruşturma başlatıldığını anlattı. Bu yolla terör örgütüne destek sağlandığını ve barış sürecinin engellendiğini iddia etti. Yalanına Profesör Yazıcı'yı inandıran sözde MİT görevlisi, hemen bankadaki tüm parasını çekmesi ve kendilerine getirmesi gerektiğini de söyledi. Dolandırıcılar, "Bu paraları PKK'nın kullanmaması için bize teslim edin. Tehlike geçince paranız banka hesabınıza yatırılarak size iade edilecek. Ya da savcılığa teslim edilecek" diyerek Yazıcı'ya güvence verdi. Paniğe kapılan Profesör Yazıcı, hemen bankadaki 40 bin lira değerindeki altınlarını ve 155 bin lirasını çekti.

GERİ GETİRMEDİLER
Bakırköy'deki bir parka gelen Yazıcı, burada kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan 2 kişi ile buluştu. Yazıcı, altınları ve paraları dolandırıcılara teslim etti. Ancak günler geçmesine rağmen para ve altınlar iade edilmedi. Bunun üzerine Prof. Dr. Mine Yazıcı, dolandırıldığını anlayıp polise gitti. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan ve Yazıcı ile toplam 3 kez buluşan dolandırıcılarını yakalamak için soruşturma başlattı. Profesörlerin, çoğunluğu ilkokul mezunu olan telefon dolandırıcıları tarafından kandırılması toplumda şok etkisi yarattı.