100'lük selfie

Dünyayı saran selfie çılgınlığı yeni bir kazanç kapısı yarattı. 100 liraya satılan telefon tutucusu, kumanda ve monopotlarla kusursuz selfie çekmek mümkün oluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2014 Güncelleme 29 Temmuz 2014, 00:26
100’lük selfie

İÇİNDEKİLER

Kusursuz selfie (özçekim) ile yaşanan anları ölümsüzleştirme ve sosyal medyada en iyi fotoğrafı paylaşma arzusu 'selfiematikler'i hayatımıza kazandırdı. Türk Dil Kurumu'nun (TDK), Türkçe karşılığını "özçekim" olarak belirlediği selfie ile sosyal medyada rekabete yol açan en kaliteli ve mükemmel pozu çekme arayışlarını fark eden bazı şirketler kusursuz çekim için kullanımı kolay aparatlar satışa sundu. 'Selfiematik' olarak da adlandırılan, özellikle yabancı turistler ve gezi tutkunlarınca tercih edilen aparatları alanlar, yeni bir sektörün oluşmasına katkı sağladı. Elektronik eşya mağazası sahibi Umut Biçgi, vitrinleri süsleyen aparatların 3 aydan bu yana tercih edildiğini söyledi.

3 PARÇADAN OLUŞUYOR
Kusursuz "selfie" için üretilen aparatların kumanda, telefon tutucu ve monopot olmak üzere 3 parçadan oluştuğunu belirten Biçgi, "Monopotlar 45 lira. Tutucu dediğimiz, telefonu sabitlemeye yarayan ürün 15 lira. Kumanda ise piyasada 40 liraya satılıyor. Yani güzel ve kusursuz selfie çekmek ödeyeceğiniz bedel 100 lirayı buluyor" dedi. Kumandaların akıllı telefonlardaki işletim sistemlerine uyumlu olduğuna dikkati çeken Biçgi, şöyle konuştu: "Selfie aparatlarını kullanan insanlar kendilerini ekranda biraz daha geniş olarak görebiliyorlar. Fotoğrafta daha iyi bir açı yakalayabili- yorlar. Selfie sadece kendisini çekmek için de kullanılmıyor. Yüksek alanlarda veya kalabalıkta kolayca üstten çekim yapılabiliyor. Ayrıca suyun altından çekim için de farklı modeller var. Bunlara go-pro deniliyor. Yani aparatlarla denizin altı çekilebiliyor."

YABANCILAR SEVDİ
Türkiye'de daha yeni yeni yaygınlaşan aparatlar yurt dışında peynir-ekmek gibi satılıyor. Ülkemize gelen turistlerin kullandığı aparatlar ilgi çekiyor.