Kanatlı kanser

Antibiyotikler ve GDO'lu yemlerle 45 günde şişirilen piliçlerin 'tavuk' diye satıldığını söyleyen Doç. Dr. Dizdar, 'Bunlar kanser yapıyor' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2014 Güncelleme 23 Haziran 2014, 00:00
Kanatlı kanser

İÇİNDEKİLER

Endüstriyel gıdalarda yapılan hilelere savaş açan Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar'dan piknik sezonunun başladığı şu günlerde mangalcılara ciddi bir uyarı geldi. Dr. Dizdar, üreticilerin tavuk değil piliç yetiştirdiğini, kar kaygısıyla hayvanlara antibiyotik verildiğini söyledi. 'Yemezler' adlı kitabında da piliçlerin kanser yaptığını belirten Doç. Dr. Dizdar, "Antibiyotik verilen piliçler 45 günde yenecek hale geliyor. Normal koşullarda bu imkansızdır" dedi.

YUMURTAYLA AYNI SÜREDE PİŞİYOR!
Hiçbir şekilde piliç eti tüketilmemesi gerektiğini anlatan Doç. Dr. Dizdar, kısa sürede yetişen hayvanların bağırsaklarının kısa kaldığını ifade etti. Dr. Dizdar, "Piliçler neredeyse yumurtayla aynı sürede pişiyor. Bu mümkün değil! Normal sağlıklı bir tavuk ancak 2 saate pişer. Bu bile yapılan hilenin bir göstergesidir" diye konuştu. Gerçek tavuğun renginin beyaz olmadığın vurgulayan Doç. Dr. Dizdar, "Beyaz et ucuzdur diyorlar. Bu da kandırmacadır. Çünkü gerçek tavuğun rengi beyaz olmaz" yorumunda bulundu. Halk sağlığını korumak için bilimsel araştırmalara imzalar atan Doç. Dr. Dizdar, kanser eden piliçler konusunda şu uyarılarda bulundu:

ŞİFA DEĞİL HASTALIK
"Eskiden hastalara şifa olsun diye tavuk suyundan çorba yapılırdı. Şimdi ise devir değişti. Artık tavuk suyundan insanlar şifa değil hastalık buluyor. Antibiyotik ve GDO'lu yemlerle beslenen hayvanlar kanser ediyor. İlle de 'tavuk yiyeceğim' diyorsanız o zaman köy tavuğu bulmaya çalışın. Pişme süresine dikkat edin. Gerçek tavuk en az 2 saat pişer. Suyu da jöle kıvamını alır. Eğer jöle kıvamını almıyorsa kesinlikle yemeyin."