Organize işler!

Kuşadası'nda Tansu Çiller'in çiftliğinin de aralarında bulunduğu çok sayıda evi soyan hırsızlardan biri yakalandı. Keşif yapıp, kroki çıkaran organize çetenin iki mensubu aranıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2014 Güncelleme 09 Mayıs 2014, 01:17
Organize işler!

İÇİNDEKİLER

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 'Zenginler vadisi' olarak bilinen Kirazlı bölgesinde, eski Başbakan Tansu Çiller'in çiftliğinin de aralarında bulunduğu çok sayı evi soyan, bir kişiyi de yaralayan hırsızlardan biri ele geçirildi. Polis, kimliğini belirlediği iki kişiyi arıyor. Bölgede keşif yaptığı, kroki çıkardığı ve güvenlik kameralarının bulunduğu noktaları belirlediği öğrenilen hırsızların, teşhis edilmemek için Eskişehir'den otomobil kiraladığı tespit edildi.

BABA-OĞUL ZOR KURTULDU
Bölgedeki boş evleri tek tek tespit eden çete, Tansu Çiller ve ailesinin evden ayrılmasını bekledi. Ancak dayanamayıp, başlarına kadın çorabı ve kar maskesi geçirerek, Çiller evdeyken lüks çiftliğe girdi. Yaklaşık 6 bin dolar ile piyasa değeri yaklaşık 150 bin lira olduğu tahmin edilen ziynet eşyasını çalarak kayıplara karıştı. Ertesi gün aynı bölgede ikinci hırsızlık olayı yaşandı. Bu kez, Kuşadası'nda beyaz eşya satışı yapan Adnan Sarıdedeoğlu ile ailesinin yaşadığı çiftlik soyuldu. İddiaya göre Sarıdedeoğlu ve oğlu ile karşılaşan hırsızlar, ev sahiplerinin kafalarına silah dayadı. Plakasını söktükleri araçlarıyla kaçmayı başardı.

KORKUDAN SESİ ÇIKMADI
Hırsızların son hedefi turizmci Orhan Özbaş'ın villası oldu. Önceki gün sabaha karşı 05.30 sıralarında villaya giren hırsızlar, Özbaş'ın eşinin odasında dolaştı. Özbaş'ın eşi korkudan sesini çıkaramazken, tüfeğine sarılan bekçi Mutlu Eskici (36) hırsızla boğuştu. Eskici kolundan ve göğsünden yaraladı.

İLAH VE ARAÇ SÖKE'DEN ÇIKTI
Yaşanan olaylar üzerine izinleri kaldıran Kuşadası Emniyet Müdürlüğü operasyon başlattı. Ekipler kimlikleri tespit edilen 2 kişinin peşine düştü. Hırsızların kullandığı araç ve silah Söke'ye bağlı Yeni Özbey Köyü'nde şüphelilerin evinde bulundu.

İbrahim UZUN