Yeniçeri isyanı

Ahmet Davutoğlu, 17 Aralık Operasyonu için çarpıcı bir yorumda bulundu: Yeniçeri de isyan ederdi. Bir de fetva buldu mu, darbe yapardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2014 Güncelleme 06 Mayıs 2014, 01:51
Yeniçeri isyanı

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ürdün ziyareti dönüşünde paralel yapının darbe girişimiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Davutoğlu, paralel örgütün Mavi Marmara saldırısında İsrail'den izin istediğini, Türkiye'de ise meşru bir iktidara darbe girişimi yaptığını dile getirdi.

DIŞİŞLERİ İÇİN SUSTULAR
Dışişleri'ndeki dinleme skandalında failin paralel yapı olduğunu belirten Davutoğlu, "Türkiye'de her şeye açıklama yapan Gülen, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Dışişleri dinlemesi sonrası sustu kaldı. Aradan zaman geçince 'Biz yapmadık' demeye başladılar" dedi. Osmanlı dönemindeki yeniçerilerden örnek veren Davutoğlu, "7 Şubat'ta aslında resim görünmüştü ama Başbakanımız toplumsal huzur adına sabretti. Yeniçeri isyan ederdi bir de isyana fetva verecek birini buldu mu o isyan darbeye dönüşürdü. Şimdi de halka hesap vermeyen, meşruiyeti olmayan yargı ile bürokrasi bir araya gelerek darbeye kalktı" ifadelerini kullandı.

ŞİKAYETLERİ KİME YARADI
Davutoğlu, Gülen'in iadesine ilişkin ise "Buradaki bir suçtur. Devletin meşruiyet zeminine karşı suçtur. Soruşturma yapılır. Belli aşamaya gelir. Adım atılması gerekirse o adım atılır" dedi. Paralel örgütün ihanete devam ettiğini belirten Davutoğlu, "Türkiye'yi her yere şikayet ediyor, Türkiye aleyhtarı faaliyetler devam ediyor. Takip ediyoruz. Birçok zeminde, ABD Kongresi'nde hala şikayetler var. Türkiye'de halk iradesine dayanan hükümeti -TIR operasyonu yaparak- terör örgütleri ile iş yapıyormuş gibi göstermek kime yaradı? Cenevre Konferansı'nda Türkiye'ye karşı, Suriye hükümetinin eline koz verildi" diye belirtti.