Ahi'ret!

Trabzonlu Celal Karlankuş, muhtar seçilemedi. Kendisine oy atmayanların samimiyetini test etmek için selasını verdirdi. Ölü numarası yapıp evine taziyeye gidenleri izledi. Pişman olunca da ortaya çıkıverdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Nisan 2014 Güncelleme 09 Nisan 2014, 01:03
Ahi’ret!

İÇİNDEKİLER

Haliyle, tavrıyla her daim yüz güldüren Karadeniz insanı, yine fıkraları aratmayan bir olayla karşımıza çıktı. Komedi filmlerini aratmayan olay, Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşandı. 4 çocuk babası Celal Karlankuş (55), seçimlerde Ayvadere mahallesinden muhtar adayı oldu. Diğer 4 rakibi gibi günlerce seçim çalışması yaptı. Kapı kapı dolaşıp yakınlarından ve vatandaşlardan destek istedi. Ancak seçim günü sandıklar açıldığında büyük bir şok yaşadı. Çünkü 690 seçmeni bulunan ve yaklaşık 550 oyun kullanıldığı mahallede Karlankuş'a sadece 14 oy çıkmıştı. Sonucu kabullenmekte zorlanan Karlankuş, akıllara durgunluk veren bir plan yaptı.

ANONS YAPTIRDI...
Muhtarlık hayali kursağında kalan Karlankuş söz verdikleri halde kendisine oy atmayanlara ders vermek ve ne kadar sevildiğini test etmek için 'ölümü' seçti. Karlankuş, bir arkadaşını Araklı Belediyesi İlan Servisi'ne gönderdi. Merkezi anons sisteminden ölüm ilanını yaptırdı. 5 Mart Cumartesi günü Araklı Belediyesi'nden yapılan anonsta, "Ayvedere mahallesi sakinlerinden, Halimbeyler'den merhum Bozbeyoğlu Celal Karlankuş Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi yarın öğle namazını müteakip Hazer Camii'nden kaldırılacaktır" diyordu.

'KAĞIDIMI UNUTMUŞUM'
İlanı duyunca şok olan Karlankuş'un ailesi, akrabaları ve arkadaşları telaşla cenazeyi aramaya başladı. Yaklaşık 2 saat boyunca telefonlarına bakmayan Karlankuş ise bir arkadaşı aracılığı ile ilçede yaşanan karmaşayı takip etti. Ardından evinin bulunduğu sokağa gidip, taziye için gelenleri tek tek izledi. Sevenlerini daha fazla telaşlandırmak istemeyen Karlankuş, daha sonra ortaya çıktı. Soranlara da, toprağın altını kasdederek, "Aşağıdan geliyorum, orada da seçim telaşı var. Seçmen kağıdımı unutmuşum, onu almaya
geldim" esprisini yaptı.

SEVENİM ÇOKMUŞ!
Yaptığı işin doğru olmadığını belirten Karlankuş, şunları söyledi: Bana söz verenler oldu. Fakat sandıktan 14 oy çıkınca şok geçirdim. Ancak ölüm ilanından sonra sevenlerimin çok olduğunu gördüm."