Kündeye geldi

Kırkpınar'da altın kemeri takan Ali Gürbüz'ün dopingli olduğu açıklandı. Menajeri sert çıktı: "Ali'ye tuzak kurdular. Bu oyunun içinde belediye başkanları ve siyasiler var."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2013 Güncelleme 15 Ağustos 2013, 00:23
Kündeye geldi

İÇİNDEKİLER

Spor dünyası birbiri ardına gelen doping haberleriyle sarsıldı. Dünyaca ünlü sporcuların doping yaptığı iddiaları, Türkiye'ye de sıçradı. Son olarak Er Meydanı karıştı! 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başpehlivan olarak Altın Kemer'i takan Ali Gürbüz'ün dopingli olduğu öne sürüldü. Ancak Gürbüz, doping yaptığı iddialarına sert yanıt verdi. Ünlü güreşçinin menajeri Atınç Korkmaz, Ali Gürbüz'e yarışlardan 10 gün önce doping testi yapıldığını ve testin sonucunun temiz çıktığını söyledi.

"CAS'A KADAR GİDERİZ"
TAKVİM'e konuşan Gürbüz'ün menajeri Atınç Korkmaz ise şunları söyledi: "Ali Gürbüz'e karşı büyük bir oyun var. Bu oyunun içerisinde bazı siyasiler ve Belediye Başkanları var. 10 gün önce yapılan doping testinde Ali Gürbüz temiz çıkmıştı. 10 gün sonra neden dopingli çıktığını çok iyi biliyoruz. Bunu avukatlarımız aracılığıyla mahkemeye taşıyarak anlatacağız. Gerekirse CAS'a kadar gideceğiz. Burada maddi ve siyasi rant var. Ali Gürbüz'ü, kendi maddi ve siyasi oyunlarının oynanacağı tarafa çekemeyenler bunu planladılar ve devreye soktular." Gürbüz ise önceki gün iddialara şu yanıtı vermişti: "Yarışlardan çok önce dizimden ameliyat olmuştum. Sadece sakat olan ayağım için kortizonlu iğneler kullanıyordum. Ancak bu iğnelerin süresini Kırkpınar'a göre ayarladım. Güreşlere 10 gün kala benden numune alındı. Sonuç temiz çıktı. Yarışlardan bir gün önce yapılan testte ise doping maddesi çıktı. Bu yüzden aklımda soru işaretleri var. Yediğim yemeğe ya da içeceğime yasaklı maddeler katmış olabilirler."

PARA ÖDÜLÜMÜ VERMEDİLER
Ali Gürbüz, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin "Para ödülünü alacağız" sözlerine de sert çıktı: "Para ödülünü hiç vermediler ki..."

HAMİLE KALIYORLAR
Türkiye aylardır doping skandalı ile çalkalanıyor. Peki doping nasıl yapılıyor, nasıl gizleniyor. Uzmanlar bu soruya şu yanıtı verdi: "Doping ilaçları internetten ve eczanelerden kolayca temin ediliyor. Sporcular dopingi gizlemek için de akıl almaz yöntemlere başvuruyor. Bazı erkek atletter doping testi sırasında yapay penis kullanıyor. Penisine bağlı aparattan eski ve temiz idrarını numune kabına aktarıyor. Kadınlar da hamile kalarak kasık kaslarının kuvvetlenmesini sağlıyor. Yarışlardan sonra ise bebeklerini aldırıyorlar."


MEVLÜT YÜKSEL