Ajan değilim

Türkiye'de olay yaratan Rus gazeteci Darya Aslamova TAKVİM'e konuştu. Ajanlık suçlamasını kabul etmeyen Aslamova, 'Ben sadece Soros ile Fethullah Gülen'in benzerlikleri olduğunu söyledim' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2013 Güncelleme 14 Ağustos 2013, 01:13
Ajan değilim

İÇİNDEKİLER

Duayen gazeteci Mehmet Barlas ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı arasında polemiğe neden olan, Reha Muhtar'ın "İstihbaratçı taktiğiyle konuşturmaya çalışıyor" diyerek röportajı bitirdiği ünlü Rus gazeteci Darya Aslamova, TAKVİM'e konuştu...

Yahudi asıllı ABD'li finans spekülatörü ve liberal girişimci 'George Soros ile Fethullah Gülen aynı' dediğiniz doğru mu?

Öncelikle Soros'la Gülen aynı demedim. Gülen cemaatiyle ilgili bir çalışma yaptım. Çok kapsamlı çalışmada Soros'la olan benzerliğinden söz ettim. Soros'un da vakıflarıyla okullarının olduğunu anlattım. Gülen cemaatinin de ABD başta olmak üzere Almanya, Rusya ve Türki Cumhuriyetleri'ndeki okullarından söz ettim. Çalışmamın küçük parçasına bakarsanız, Soros'la aynı yorumu çıkartabilirsiniz. Türk medyası da çalışmamın sadece o bölümüyle ilgilendi.

Okulların dışında benzerlikleri var mı?

Gülen cemaati de aynı Soros gibi finansal açıdan çok güçlü. Finansal güç bu konuda çok önemlidir.
Cemaatin de Soros gibi çok önemli yatırımları var.
Soros gibi uluslararası bir yapılanma.

Mehmet Barlas hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sayın Barlas, Türkiye'nin en cesur gazetecisi ve yazarı. Onunla her konuyu detaylarıyla konuşabilirsiniz.

Reha Muhtar'la yaşadığınız olay nedir?

Sayın Muhtar'la röportaja başladık. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Türkiye konusunda harika konuşmalar gerçekleştirdik. Her konuya detaylarıyla cevap verdi.

Konu Fethullah Gülen'e geldi. O anda tepki gösterdi ve sorulara cevap vermek istemedi. Ben Rusya'nın en iyi gazetecilerinden biriyim. O nedenle sorduğum soruların ses getireceğini de bilirim. Bu tarzım dolayısıyla karşımdakiler benden rahatsız olabilir ama gazetecilik gereği bizim kısıtlamalarımızın olmaması gerekir.

Ajan olduğunuz söyleniyor. Bu doğru mu?

Can alıcı sorular sormak meziyetlerimden biri. Sonra ajan yakıştırmaları başlıyor. Güzel ve zeki kadın gazetecilere bu yakıştırmalar yapılır. Ben de zeki, güzel olduğumu düşünmeye başladım. Ajan değilim. Tekrar ediyorum iyi bir gazeteciyim.

SOROS GÜLDÜRDÜ
Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Rus Komsomolskaya Pravda gazetesinin muhabiri Darya Aslamova'ya röportaj verdi. Aslamova, "Fethullah Gülen kim? Türkiye üzerindeki etkisi ne? Erdoğan ile arasındaki ayrılığın sebebi ne? Gülen'e Müslüman Soros diyebilir miyiz?' diye sordu. Barlas da sorulara büyük bir nezaketle cevap verdi. Hizmet hareketinin yaptığı çalışmaları uzun uzun anlattı. Ancak Rus gazeteci bunu "Evet" olarak aktarınca Türkiye'de tartışma başladı. Barlas daha sonra konuya açıklık getirdi ve "Genç meslektaşım Soros benzetmesini kendisi yaptı" diye yazdı.

EMRE ŞAHİN