'N'e alaka!

İnönü Üniversitesi'nde Basım ve Yayın Teknolojileri programı açıldı. Gençler bunu gazetecilik bölümü sandı. Oysa basın yerine basım yazılmıştı. N harfi yüzünden öğrenciler gazeteci değil matbaacı olmaya hak kazandı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Haziran 2013 Güncelleme 22 Haziran 2013, 02:00
’N’e alaka!

İÇİNDEKİLER

Haber heyecanı genç bedenleri sardı. İletişimci olmak isteyen öğrenciler, üniversiteye hazırlandı. Ancak hayat sınavı, onları inanılmaz bir olayla karşılaştırdı. Trajikomik olay, Malatya İnönü Üniversitesi'nde yaşandı. Üniversiteye bağlı Battalgazi Meslek Yüksek Okulu'da Basım ve Yayın Teknolojileri Programı açıldı. Gazeteci olmak isteyen gençler, "basım"ı "basın" sandı. Tercihlerinde bu okulu da yazdı. Ancak okulu kazanan öğrenciler, inanılmaz bir bölümle karşılaştı. Zira sıralarına oturdukları bölüm, gazetecilik değil matbaacılıktı. İşte bu şekilde okula giren 22 öğrenci, dün mezun oldu. Ama kalpleri biraz buruktu.

'BAZI ARKADAŞLARIM BIRAKTI'
Öğrencilerden Abdulvehap Erdoğan, kendisini dershane öğretmeninin yanılttığını söyledi. "Bölümü bırakarak giden arkadaşlarımız oldu. Bizler ise devam ettik" dedi. Büşra Kamış da gazetecilik okumak istediğini, tercihlerini yaparken "basın yayın"ı tercih ettiğini kaydetti. Ancak İstanbul'dan geldikten sonra bölümün farklı olduğunu gördüğünü söyledi. Öğrencilerin ortak derdi ise aynıydı: "M" ve "n" harf hatası hayatımızı değiştirdi.