Hırsıza karşı duran adam!

Gezi Parkı için 'duran adamları' bir hırsız dağıttı! Gaspçı, duran kadının çantasını kaptı. Eylemciler 'Durmak yok' diyerek şüpheliyi kovaladı. Kapkaççı kısa sürede yaklalandı. Eylemciler ise yorgunluktan ayakta durmakta zorlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2013 Güncelleme 21 Haziran 2013, 02:04
Hırsıza karşı duran adam!

İÇİNDEKİLER

Taksim'de Gezi Parkı eylemleri ayaklandı! Protesto gösterilerine hakim olan şiddetin sonlanmasının ardından Erdem Gündüz adlı dansçının başlattığı durma eylemine yeni katılımcılar eklendi.

Eylem oldukça büyüdü. "Duran adamlar", Taksim Metro çıkışına konuşlandı. Hırsızlar ise durdurak bilmedi. 'Duran adam' eylemine önceki akşam arkadaşları ile birlikte katılan Hande Mutlu, çantasını ayaklarının dibine bıraktı.

Bu sırada kalabalığın içinden Mutlu'ya yaklaşan E.C.K., yerdeki çantayı alarak kaçmaya başladı. Şüpheliyi son anda fark eden genç kızın, "Ne yapıyorsun?" diye bağırması üzerine şüpheli, çantayı yere atarak koşmaya devam etti.



BAYILMA NUMARASI YAPTI
Gaspçıyı gören "duran adamlar" ise eylemi bitirmek zorunda kaldı. Duran eylemciler, bir anda hareketlenerek kaçan hırsızı kovalamaya başladı. Şüpheli ise yaklaşık 20 metre bile uzaklaşamadan meydandakiler tarafından kıskıvrak yakalandı. Yere düştükten sonra vatandaşların kendisini darp etmesinden korkan E.C.K., bir süre bayılma numarası yaptı. Vatandaşlar gaspçıyı polis ekiplerine teslim etti. Kapkaç şoku yaşayan Hande Mutlu ise "Burada eylem yapamayacakmıyız. Vatandaşlar olmasaydı kaçacaktı. Çok korktum" diye konuştu.



SOYGUN 4'E KATLANDI
Taksim'de başlayıp Türkiye'nin dört bir yanına yayılan Gezi Parkı eylemleri nedeniyle polis ekipleri alarm durumuna geçti. Ekipler, eylemlere kilitlendi. Hal böyle olunca hırsızlara gün doğdu. Soyguncular, vatandaşların eylem için sokağa dökülmesinden faydalandı. Son 20 gün içinde hırsızlık olaylarının 4'e katlandığı iddia edildi.

Sosyetik direniş!

EYLEMCİLERİ KAPKAÇ DAĞITTI
Eylemciler, "Meydanda onlarca polis görev yaparken, hırsızı biz yakaladık. Olacak iş değil" ifadesini kullandı. Bu arada "Duran adam" eylemi ilham verdi. Devamında ise "Sarıl bana" ve "Sus konuşma" protestoları da geldi.

BİKİNİLİ EYLEM
Duran adam eylemine Almanya doğumlu doktor Mine Dost da destek verdi. Bir kadın "Bu rezilliği neden alkışlıyorsunuz. O modern, ben başörtülü olduğum için gerici miyim. Ben ondan daha Atatürkçü'yüm bunun yaptığı rezillik" dedi.



BUNLAR DA YATANLAR!
Taksim'de dansçı Erdem Gündüz tarafından başlatılan ve günlerdir devam eden "Duranadam" eylemi çeşitli boyutları ile devam ediyor. "Duran adamlara karşı duran adamlardan" sonra "duran adamların karşısında yatan adamlar" eylemi yapıldı.

Acem oyunu

'2 KELİME' AÇIKLAMASI
Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, "darbe" ve "çapulcu" kelimelerinin sözlük anlamlarının değiştirildiği yönündeki haberleri yalanladı. Kaçalin, "İlmi çalışmalara siyasi mülahazalarla yapılacak müdahaleler asla kabul edilemez" dedi.



GAZ HASTA EDER
Türk Toraks Derneği, biber gazının insan sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Başkan Prof. Dr. Elif Dağlı "Gaz akciğer hasarına neden olabiliyor. Halka karşı şiddet ve gaz kullanımının yasaklanması gerekir" dedi.



PiLOT UCTU!
Taksim Gezi Parkı protestolarına sanal alemden destek veren pilot U.A. ipin ucunu kaçırınca, işinden oldu. Borajet Havayolları'nda pilot olarak görev yapan U.A., iddiaya göre sosyal paylaşım sitesi "facebook"tan Başbakan Tayyip Erdoğan'a küfürler yağdırdı. Sosyal medyada örgütlenen bir grup, U.A.'nın derhal işten atılması için Borajet Havayolları'nı telefon yağmuruna tuttu. Gelen tepkiler üzerine facebook adresini kapatan U.A, "Hesabım başkası tarafından kullanıldı" dedi. Baskılara direnemeyince de istifa etti.


Barış SÖZAL - Mustafa KAYA