Derin dayı!

Çeçen direnişinin simge ismi Medet Ünlü katledildi. Katil olarak önce 'Ruslan Kemal' denildi. Ancak tetikçinin, 'Dayı Murat' lakaplı Murat Aluç olduğu belirlendi... Söz konusu kişi çeteden sabıkalı, kahvehanede vakit geçiren biriydi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2013 Güncelleme 27 Mayıs 2013, 03:44
Derin dayı!

İÇİNDEKİLER

Türkiye, geçtiğimiz hafta iki şok ölümle sarsıldı. OHAL eski Valisi Hayri Kozakçıoğlu evinde, Çeçen direnişinin simge ismi Medet Ünlü ise Ankara'daki ofisinde ölü olarak bulundu. Hayri Kozakçıoğlu'nun ölümü kayıtlara "intihar" olarak geçti. Ancak Rusya Federasyonu'na karşı mücadele eden Çeçenler'e desteğiyle bilinen Medet Ünlü'nün katili, kamerada gizliydi.

DELİLLER YETERSİZDİ
Polis, Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti'nin Fahri Konsolosu olan Ünlü'yü öldüren kişi ya da kişilerin peşine düştü. İlk olarak Ünlü'nün ajandasında katilin isminin bulunduğu belirtildi. Söz konusu tetikçinin adının "Ruslan Kemal" olduğu iddia edildi. Fakat bu kişinin tetikçi olduğuna dair delil yoktu. Ayrıca Ruslan Kemal suikasttan bir gün sonra İstanbul'da Çeçenistan uçağı kalkmadan önce gözaltına alındı.

ŞOFÖR DE YAKINI ÇIKTI
Olayla ilgisi olmadığına kanaat getirildikten sonra serbest bırakıldı. İşte bu gelişmelerden sonra kamera kayıtlarındaki yeşil tişörtlü tetikçinin "Dayı Murat" lakaplı Murat Aluç olduğu belirlendi. Ekipler, katilin peşine düşerken o çoktan sırra kadem basmıştı. Aluç'un şoförlüğünü ise Ömer isimli yakınının yaptığı tespit edildi. Tanıklar, Aluç'un Çeçenya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Ramzan Kadirov'un adamları ile görüştüğünü de söyledi. Ekipler, şimdi bu iki ismin peşinde.

TETİKÇİ ALUÇ'UN ARKA BAHÇESİ
Daha önceki Çeçen suikastlarında tetiği çeken kişilerden bazılarının Rus gizli servisi KGB elemanı oldukları ortaya çıkarıldı. Ancak bu kez tetiği çektiği belirtilen Murat Aluç'un Türk vatandaşı olması akıllarda soru işaretleri yarattı. Emniyet yetkilileri Aluç ve Ömer isimli şoförünün kim ya da kimler tarafından azmettirildiğini araştırıyor.

SERİ CİNAYETLER
Medet
Ünlü suikastı ile Türkiye'de öldürülen Çeçenler'in sayısı 7 oldu. İlk cinayet 2008'de İstanbul Başakşehir'de işlendi. Gazhi Edilsuhtanov başından iki kurşunla öldürüldü. Ardından İslam Canibekov, Ali Osayev, Berk-Haz Musaevi, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev uğradıkları suikast sonucu can verdi.

SABIKASI KABARIK
"Dayı Murat" lakaplı Aluç'un sakıbası bir hayli kabarık. Aluç, 2007'de 5 milyon dolar uyuşturucu rantı paylaşımı ile başlayan ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan "Son Nokta" operasyonunda gözaltına alındı. Tutuklandı. Bir süre önce cezaevinden çıkan Aluç işsizdi. Vaktini İstanbul Kağıthane'deki kahvehanelerde geçiriyordu...

Geçtiğimiz hafta işyerinde öldürülen Medet ünlü, özellikle Kadirov'a yönelik eleştirileri ile dikkat çekiyordu. Ünlü son olarak Boston'da meydana gelen saldırıların arkasında Kadirov'un olabileceğini söylemişti. Bombacı olarak gösterilen 2 kardeşin ise kurban olarak seçildiğini belirtmişti.

ABDURRAHMAN ŞİMŞEK